Dobbelt op til Wozniacki ved Sport 2018

Caroline Wozniacki vandt fortjent Danmarks to fornemmeste sportspriser – Årets Sportsnavn og B.T. Guld – for sin triumf ved Australian Open 2018.

Caroline Wozniacki blev fortjent hædret ved Sport 2018. Foto: Das Büro.

DR’s årlige sportsgalla blev til en stor tennisfest lørdag aften. Caroline Wozniacki tog sig nemlig af de to tunge priser Årets Sportsnavn og B.T. Guld ved Sport 2018 i Boxen i Herning.

Årets Sportsnavn er blevet uddelt 28 gange af DIF og Jyllands-Posten. I år bestod finalefeltet foruden Wozniacki af fodboldspilleren Pernille Harder og cykelrytteren Michael Valgren.

Den danske verdensstjerne har en enkelt gang tidligere vundet Årets Sportsnavn. Det var i år 2010. Caroline Wozniacki var også blandt de tre nominerede sidste år. Men ved den lejlighed løb Viktor Axelsen dog med hæderen efter sit verdensmesterskab i badminton.

Endnu større succes har Caroline Wozniacki oplevet med B.T. Guld, som kåres efter en afstemning blandt 40 danske topatleter. Tre år i træk fra 2009 til 2011 blev Wozniacki valgt af sine danske sportskollegaer.

I år var triumfen ved Australian Open og yderligere to WTA-sejre i Eastbourne og Beijing nok til at overbevise de øvrige atleter om, at Caroline Wozniacki skulle have B.T. Guld.

Caroline Wozniacki var ikke selv til stede ved showet i Herning, da hun er fuldt i gang med forberedelserne til at forsvare titlen ved Australian Open, som begynder 14. januar i Melbourne. Men over Skype takkede Wozniacki for hæderen og sendte sine hilsner hjem til de danske breddegrader.

“Jeg er stolt over at repræsentere Danmark ude i verden. Det har været et fantastisk år. Jeg har drømt om en Grand Slam-titel, siden jeg var et lille barn. Det virker stadig surrealistisk, at den drøm gik i opfyldelse for et år siden, da jeg vandt i Sydney,” sagde Caroline Wozniacki fra den anden side af jorden.

Stolt formand

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, var selv til stede i Boxen i Herning. Der fra kunne han med stolthed se tidernes største danske tennisnavn blive hyldet.

”Stort tillykke til Caroline med priserne som Årets Sportsnavn og B.T. Guld. Jeg synes virkelig, at det er fortjent efter grand slam-sejren i Australien. Som tennismand er jeg stolt over, at en tennisspiller løber med Danmarks to fornemmeste idrætspriser,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Morten Mølholm Hansen, der er direktør i DIF og medlem af priskomitéen til Årets Sportsnavn, siger i en pressemeddelelse:

”Vi har haft et hav af fornemme danske sportspræstationer på den internationale scene i 2018. Caroline Wozniackis præstation ved Australian Open stikker dog ud som den allerstørste, så hun er en fuldt fortjent vinder af Årets Sportsnavn, som jeg i al ubeskedenhed kalder for Danmarks største idrætspris.”

Morten Mølholm Hansen fortsætter:

”Konkurrencen i international tennis er kæmpe stor. Der findes stort set ikke et land i verden, hvor man ikke spiller tennis, så at vi har en dansker, der vinder en af verdens største turneringer og samtidig bliver nummer et på verdensranglisten, er fænomenalt. ”

Vil du gerne have tennisnyheder direkte i din indbakke? Så tilmeld dig Dansk Tennis Forbunds nyhedsbrev TENNISDANMARK.