Clara kåret som Olympisk Håb ved sportsgalla

Ved DR’s Sport 2018 blev Clara Tauson kåret til Bestsellers Olympiske Håb. Med æren følger 100.000 kroner.

Clara Tauson vandt prisen Bestsellers Olympiske Håb ved DR’s sportsgalla.

Hele landet har efterhånden fået øjnene op for det, som tennisdanmark har vist i flere år. Clara Tauson er et talent af en helt særlig støbning, som kan nå rigtig langt i sin karriere.

Lørdag aften fik hun et gevaldigt skulderklap med på vejen, da hun modtog prisen Bestsellers Olympiske Håb ved DR’s årlige sportsgallashow i Boxen i Herning. Med æren følger 75.000 kroner i støtte og yderligere 25.000 kroner, som kan bruges til koncernens produkter.

OL-guldvinderen i svømning, Pernille Blume, annoncerede på scenen, at Clara Tauson vandt prisen foran de to andre nominerede – karatekæmperen Katrine Pedersen og svømmeren Emilie Beckmann.

Selv var Clara Tauson forhindret i at være til stede ved Sport 2018, da hun tidligt søndag morgen flyver til Australien. Her skal hun spille juniorernes Australian Open og en opvarmningsturnering i Traralgon. Men fra hjemmet i Lyngby takkede hun for prisen over Skype med en fin tale.

I en efterfølgende pressemeddelelse uddyber Bestsellers kommunikationschef, Jesper Stubkier, hvorfor Clara Tauson skulle have prisen.

 ”Clara er et stort talent på den danske og internationale sportsscene. Trods sin unge alder er hun allerede meget moden i sin fremtræden og i sin tilgang til livet som topatlet. Formår hun at bygge løbende på sine præstationer på tennisbanen, ser vi hende som et stærkt kort på det danske OL-hold i fremtiden,” siger Jesper Stubkier. 

Skriver sig ind blandt stjerner

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, var til stede i salen, da Clara Tauson som den første tennisspiller blev udråbt til vinder af prisen.

”Det var meget glædeligt, at Clara fik prisen som Bestsellers Olympiske Håb, som tidligere er vundet af stjernenavne som Viktor Axelsen og Sara Slott Petersen. Clara har helt sikkert potentialet til at drive det til noget stort,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Titlen som Bestsellers Olympiske Håb kom kun to dage efter, at Clara Tauson blev kåret til Årets Juniortennisspiller 2018.

Clara Tauson er den første tennisspiller til at modtage prisen som Bestsellers Olympiske Håb.

Tidligere vindere

  • 2017: Julius Johansen, cykling
  • 2016: Cathrine Dufour, ridning, dressur
  • 2012: Daniel Wagner Jørgensen, paraatletik
  • 2011: Henrik Stephansen, roning
  • 2010: Viktor Axelsen, badminton
  • 2009: Rikke Møller Pedersen, svømning
  • 2008: Emil Stær, kajak
  • 2007: Lotte Friis, svømning
  • 2006: Sara Slott Petersen, atletik

Vil du gerne have tennisnyheder direkte i din indbakke? Så tilmeld dig Dansk Tennis Forbunds nyhedsbrev TENNISDANMARK.