Lars Christensen valgt som Årets Tennistræner

Lars Christensen, som har en stor andel i Holger Runes imponerende udvikling, blev fredag kåret til Årets Tennistræner i Danmark. Det er sportscheferne i landets eliteklubber, som har afgjort prisen.

Lars Christensen med det synlige bevis på, at han er Årets Tennistræner 2018.

Da Lars Christensen fredag fik overrakt prisen som Årets Tennistræner 2018 af sportschef i DTF, Jens Anker Andersen, kunne scenen ikke være mere typisk i HIK’s tennishal. Stortalentet Holger Nødskov Rune trænede sin teknik, mens Lars Christensen fodrede korte, slicede bolde ned i protegeens baghånd.

Årets Tennistræner er en elitepris og går til en træner, der har bedrevet noget ekstraordinært i det forgangne år. Det lever Lars Christensen til fulde op til.

”Lars er en rigtig dygtig teknisk træner, som sørger for at give unge spillere en super god base, de kan arbejde videre fra. Han har gjort et fantastisk arbejde med Holger, ligesom han også hjælper Clara Tauson i hendes træning,” siger Jens Anker Andersen.

Ofre sig for trænergerningen

Prisen som Årets Tennistræner blev relanceret i denne omgang. Det er sportscheferne i elitedivisionsklubberne og talentmiljøklubberne, som har valgt Lars Christensen som vinder i en afstemning blandt tre nominerede, der var valgt af DTF’s sportslige ledelse.

Flere af sportscheferne valgte desuden at give Lars et par ord med på vejen, da de afgav deres stemme.

”Lars ofre sig virkelig for sin trænergerning,” skrev en sportschef.

”Han er fantastisk dygtig teknisk og arbejder på en ny måde, som virkelig kan lære de unge spillere detaljer. Resultaterne taler for sig selv,” lød det fra en af de andre sportschefer.

Lars Christensen var nomineret af Dansk Tennis Forbund for

  • sit arbejde med Holger Nødskov Rune, som er gået meget frem i det forløbne år og endte 2018 året som den højest rangerede spiller i verden, der er født i årgang 2003 eller senere. Holger fik i 2018 debut for Davis Cup-holdet som den yngste dansker nogensinde.
  • sin rolle som Junior Davis Cup-kaptajn, hvor holdet først kvalificerede sig til og siden blev nummer seks blandt verdens 16 bedste nationer – det bedste danske resultat i den turnering nogensinde.

Næste store opgave for Lars Christensen bliver juniorudgaven af Australian Open, når han rejser Down Under med Holger Nødskov Rune.

Holger Rune har haft meget gavn af Lars Christensens gode råd. Her er de fanget under Junior Davis Cup. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto