Årets Tennistræner relanceres med tre stærke nominerede

Dansk Tennis Forbund har nomineret tre kandidater til Årets Tennistræner. De har alle tre haft spillere, der har leveret resultater på øverste hylde.

I april fik Piotr Wozniacki overrakt prisen som Årets Træner på Københavns Rådhus.

Dansk Tennis Forbund relancerer i år prisen Årets Tennistræner. Det er sportscheferne i elitedivisionsklubberne og talentmiljøklubberne, som kan stemme på en af tre nominerede, som er valgt af DTF’s sportslige ledelse.

Årets Tennistræner er en elitepris og skal gå til en træner, der har bedrevet noget ekstraordinært i det forgangne år.

De tre nominerede for 2018 er Lars Christensen, Piotr Wozniacki og Søren Tauson. Læs om motivationen for deres nominering længere nede.

I forlængelse af at Årets Tennistræner bliver en ren elitepris, vil der i starten af 2019 desuden blive stiftet en ny pris. Den endnu ikke navngivne pris vil have fokus på bredde og kan gå til eksempelvis en ildsjæl eller klubtræner, som har ydet noget særligt. Klubberne vil få mulighed for at indstille kandidater til denne pris.

Bag beslutningen om de nye priser ligger et ønske om, at det bliver mere tydeligt, hvad man hædres for. Man undgår også at skulle sammenligne bredde- og elitepræstationer, hvilket er meget svært. For hvad er bedst? Et danmarksmesterskab eller 50 nye juniorer på træningen.

Desuden vil den nye pris til bredden give bedre mulighed for at hylde den mangfoldighed af klubfolk, der gør en stor forskel. Hvad enten de er trænere, ildsjæle, bestyrelsesmedlemmer eller noget helt fjerde.

Nominerede til Årets Tennistræner 2018

Lars Christensen nomineres for

  • sit arbejde med Holger Nødskov Rune, som er gået meget frem i det forløbne år og ender året som den højest rangerede spiller i verden (pt. nummer 47), der er født i årgang 2003 eller senere. Holger fik i 2018 debut for Davis Cup-holdet som den yngste dansker nogensinde.
  • sin rolle som Junior Davis Cup-kaptajn, hvor holdet først kvalificerede sig til og siden blev nummer seks blandt verdens 16 bedste nationer – det bedste danske resultat i den turnering nogensinde.

Piotr Wozniacki nomineres for

  • at have ført Caroline Wozniacki frem til den største bedrift i dansk tennis – sejren i Australian Open.
  • kontinuerligt at have udviklet sig og sit arbejde, således at Caroline Wozniacki nu 11 år i træk har vundet mindst én titel på WTA-touren og slutter året som nummer 3 på verdensranglisten.

Søren Tauson nomineres for

  • sin indsats som coach på sidelinjen for Clara Tauson under et bemærkelsesværdigt år med U18 EM-guld, turneringssejr i grade A i Osaka, tredjeplads ved Masters i Kina som yngste deltager og en øjeblikkelig fjerdeplads på juniorverdensranglisten.
  • i samarbejde med trænerteamet i KB at have gennemført et år med en særdeles god balance mellem fokus på resultater, men frem for alt et langsigtet udviklingsfokus.

Vinderen vil blive annonceret i første uge af januar.