DTF blev ikke forbigået af Team Danmark

Der var ikke tale om en reevaluering af hvilke forbund, der skal støttes, da Team Danmark for nyligt offentliggjorde samarbejdsaftaler for 2019.

5. december udsendte Team Danmark en pressemeddelelse, hvor de præsenterede de godkendte samarbejdsaftaler med specialforbundene for 2019. Dansk Tennis Forbund var ikke blandt de 24 forbund, der får elitestøtte i det kommende år. Dette var dog givet på forhånd.

I Team Danmark arbejder man nemlig med et støttekoncept, der kører fire år ad gangen og følger den olympiske cyklus. I øjeblikket er vi i Støttekoncept 2017-2020. I støttekonceptet er der tre slags forbund: Verdensklasseforbund, Eliteforbund og så de forbund, som ikke modtager Team Danmark-støtte. DTF er blandt sidstnævnte forbund.

De nyligt fremlagte samarbejdsaftaler mellem Team Danmark og specialforbundene er altså ikke en reevaluering af hvilke forbund, der skal modtage støtte. En sådan kommer først i 2020 efter OL i Tokyo.

Derimod støttes de største tennistalenter med det, man i Team Danmark kalder for ekspertbistand. Spillerne har dermed adgang til eksempelvis akut behandling hos Team Danmarks fysiske eksperter.

På Team Danmarks hjemmeside kan man læse at:

“Team Danmark samarbejder derudover med fægtning og tennis omkring udvalgte projekter, selvom forbundene ikke er indplaceret i Team Danmarks støttekoncept.”

Aftalen om ekspertbistand blev implementeret i foråret og blev første gang beskrevet hos DR i april måned:

Efter kritik: Nye tiltag fra Team Danmark skal hjælpe tennistalenter