Dansk Tennis Forbund etablerer elitemiljø for landets bedste

KB’s anlæg på Peter Bangs Vej skal lægge baner til Dansk Tennis Forbunds nye elitemiljø, der er målrettet bruttotrupperne for Davis Cup og Fed Cup.

Dansk Tennis Forbund opruster indsatsen for landets bedste kvindelige og mandlige tennisspillere. Forbundet etablerer et elitemiljø for bruttotrupperne til Davis Cup og Fed Cup-holdene, herunder topspillerne Mikael Torpegaard, Clara Tauson, Holger Rune og Frederik Løchte Nielsen.

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, bliver ansvarlig for elitemiljøet, der fysisk vil holde til på KB’s anlæg på Peter Bangs Vej.

”Elitemiljøet kommer til at højne kvaliteten af træningen i Danmark, når de bedste træner med de bedste. Det er et stærkt supplement til den daglige klubtræning for de spillere, der har base i Danmark. Samtidig sikrer det stor hjælp til det optimale træningssetup for de spillere, der befinder sig udenfor landets grænser det meste af året,” siger Jens Anker Andersen.

Elitemiljøet kommer til at bestå af træning mandag og onsdag. Samtidig kommer miljøet til at danne ramme for fælles rejser til internationale turneringer, når det igen bliver muligt.

”Vi har en gruppe af spillere, der er i gang med eller står på tærsklen til at skulle slå igennem i international tennis. Der kan fælles rejser være med til at lette den overgang. Når du rejser i en gruppe er du automatisk sikret gode træningsmakkere under turneringer og meget andet,” siger Jens Anker Andersen, der også er kaptajn for Fed Cup-holdet.

Det er meningen, at elitemiljøet skal aflaste topspillernes klubber, som hver især lægger mange ressourcer i at kunne levere specialiserede tilbud til de bedste spillere.

”Det er et stort ønske for Dansk Tennis Forbund at støtte op om landsholdsspillernes træning, rejser og udvikling. Med vores nye elitemiljø tager vi et stort skridt i den rigtige retning. På sigt kan vi forhåbentlig i endnu højere grad supplere klubbernes træning via et egentligt elitecenter, der både rummer de mest talentfulde juniorer og senioreliten,” siger Thomas Kønigsfeldt, der er eliteansvarlig i Dansk Tennis Forbunds bestyrelse.

Gode standarder på banen

Dansk Tennis Forbunds elitemiljø startede officielt op onsdag den 3. juni. Men herrespillerne havde allerede taget forskud på fællestræningen med Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, som tovholder.

Ligesom sportschefen glæder han sig over det nye elitemiljø.

”Jeg håber, at alle spillere i Davis Cup-truppen kommer til at træne mere sammen, og at det kommer til at hjælpe med at skabe et sammenhold og venskab, der kan overføres til holdet. Forhåbentlig kommer vi til at skubbe hinandens niveau ved at sætte gode standarder på banen, så vi kan hjælpe hinanden til at blive bedre spillere,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Udover de 16 spillere, der i alt er i de to landsholdsbruttotrupper, kan gæstespillere bliver inviteret med på udvalgte træningspas i elitemiljøet.

Hos KB er tennisformand, Nicolai Caiezza, glad for at kunne lægge rammer til elitemiljøet.

”Projektet er et vigtigt skridt for dansk tennis, i det der nu skabes gode rammer og organiseres træning for landets bedste spillere. Det er vores ønske, at projektet over en årrække udvikles til et kraftcenter for dansk tennis og medvirker til at skabe dynamik og positiv opmærksomhed omkring de bedste spillere og sporten,” siger han.