Første rangliste efter corona

Dansk Tennis Forbund har opdateret sin rangliste for første gang, siden den blev fastfrosset, da landet blev lukket ned på grund af corona.

Siden corona-udbruddet i Danmark har Dansk Tennis Forbunds ranglister været fastfrosset. Pointene på ranglisten er ikke som vanligt bortfaldet efter et år.

I uge 24 startede Sommer Touren op med individuelle turnering og holdkampe. Og i dag den 17. juni opdateres ranglisten for første gang igen.

Point fra hele indendørssæsonen 2018/19 er nu fjernet fra ranglisterne.

Point optjent i udendørssæsonen 2019 er stadig med på den opdaterede rangliste.

Når ranglisten opdateres i uge 28 (ugen efter UM), forsvinder de sidste fastfrosne point. Efter ranglisteopdateringen i uge 28 vil vi være tilbage i et normalt scenarie, hvor alle spillere kun har point fra de sidste 52 uger.
** Bemærk – at point fra holdkampe fra udendørssæsonen 2020 dog først kommer med i spillerens ranglistesum ifm. ranglisteopdateringen i uge 28 grundet tekniske årsager.

SE DE OPDATEREDE RANGLISTER

Flere scenarier

DTF Turnering har diskuteret og gennemgået en række scenarier for, hvordan ranglisterne skulle sættes i gang igen.

Målet var, hurtigst muligt at komme tilbage til en normaltilstand, samtidig med at ranglisterne i videst mulig udstrækning er retvisende. Desuden har der været fokus på, at den valgte metode skulle være så gennemskuelig som mulig.

I sidste ende landede DTF Turnering på to muligheder, som blev gennemberegnet for at se, hvilken indflydelse de havde på ranglisterne.

  • Mulighed 1 – en omgang: Alle point forældes som vanligt ved første opdatering. Spillerne beholder ingen point fra indendørs 2018/19 eller udendørs 2019 op til uge 25.
  • Mulighed 2 (den foretrukne) – to omgange: Point fra indendørs 2018/19 forældes. Men spillerne beholder point optjent udendørs 2019. Ved ranglisteopdatering i uge 28 ryger sidste del af de fastfrosne point fra udendørs 2019, så det igen kun er point optjent de seneste 52 uger, der tæller med.

På de fastfrosne ranglister har spillerne en række point, som under normale omstændigheder ville være forældede og bortfaldet. Til gengæld har spillerne ikke haft mulighed for at tjene nye point, når turneringerne har været aflyst.

Seedninger til DM den kommende uge og UM ugen efter er lavet på baggrund af den fastfrosne liste.

Mulighed 1 giver de største ændringer. Især på seniorlisterne gav det store udslag, hvis senioreliten på en gang mistede point DM indendørs, fire runders holdturnering og grand prix-turneringen KB Erhvervsklub Cup 2019.

Mulighed 2 giver en mere blød overgang med færre udsving i placeringerne i alle årgange. Det er vigtigt at understrege, at der ikke er voldsom forskel på resultatet af nogen af metoderne.