DTF får ny juniorlandstræner

Jacob Holst vil i foråret tiltræde som ny juniorlandstræner i Dansk Tennis Forbund, hvor han primært vil være ansvarlig for de yngste spillere. Han kommer fra en stilling som sportschef i Lyngby Tennisklub.

Jacob Holst har bl.a. været med til at vinde DM-guld for hold som sportschef i Lyngby.

Dansk Tennis Forbund opruster talentarbejdet i det nye år. 35-årige Jacob Holst bliver ansat som juniorlandstræner. Han kommer fra en stilling som sportschef i Lyngby Tennisklub, hvor han har været siden 2016. Inden da var han sportschef i Hvidovre Tennisklub.

Jacob Holst tiltræder stillingen som juniorlandstræner den 5. april.

I øjeblikket er sportschef Jens Anker Andersen eneste fuldtidsmedarbejder i DTF med ansvar for elite- og talentarbejdet. Han ser frem til at få Jacob Holst med på holdet.

”Vi får en mand med stor indsigt i dansk juniortennis fra sit job som sportschef i Lyngby. Med Jacob kan forbundet komme ud og være en meget tættere og mere synlig sparringspartner for talentudviklingen i klubberne. Det vil blandt andet give os et langt bedre kendskab til flere talenter fra et tidligt tidspunkt i deres udvikling,” siger Jens Anker Andersen.

Tæt på talentudviklingen

Det bliver først og fremmest de yngste talenter, der får glæde af den nye juniorlandstræner, idet Jacob Holst kommer til at have ansvar for U10-, U12- og U14-spillerne. Men Jacob kommer til at være involveret i talentarbejdet op igennem alle juniorårgange.

Han ser frem til en god dialog med klubberne om, hvordan han bedst kan understøtte deres indsats.

”Jeg glæder mig meget til at starte som juniorlandstræner og ser frem til at samarbejde med spillere, klubber og forældre om at videreudvikle vores juniortalenter. Jeg håber meget at være tæt involveret i talentudviklingen af vores bedste juniorer og være en god sparringspartner for deres ansvarlige klubtrænere,” siger Jacob Holst.

Foruden at støtte op om det daglige udviklingsarbejde i klubberne kommer Jacob Holst også til at have fokus på at afholde samlinger for juniortalenterne og understøtte uddannelsen af spillere i at rejse med deres tennis.