DTF Holdturneringen inde færdigspilles ikke

Den indendørs holdturnering færdigspilles ikke, og ingen hold rykker op eller ned. Det har DTF besluttet, efter det står klart at indendørs tennis tidligst kan komme i gang 6. maj. Klubberne får 50 procent af deltagergebyret tilbage.

DTF Holdturneringen inde 2020-2021 bliver ikke færdigspillet. Resultaterne annulleres og ingen hold rykker op eller ned. Det er konklusionen, efter det i går blev slået fast, at der ikke bliver åbnet op for indendørs voksenidræt i april måned.

På grund af undtagelserne for professionel idræt har det været muligt at færdigspille Elitedivisionerne for mænd og kvinder. Dermed blev der kåret indendørs danmarksmestre, men ingen hold rykker ned fra Elitedivisonerne.

Dansk Tennis Forbund betaler 50 procent tilbage af deltagergebyret til klubberne. Undtaget er dog Elitedivisionen, som er færdigspillet.

Beslutningen er taget af Dansk Tennis Forbunds bestyrelse på baggrund af et forarbejde fra DTF Turnering. Klubberne har fået direkte besked.

”Vi er vildt ærgerlige over, at vi skal afslutte holdturneringen på denne måde. Men ud fra en helhedsbetragtning mener vi, at det den mest gavnlige løsning for dansk tennis og flertallet af klubber,” siger Emil Bødker, der er direktør i Dansk Tennis Forbund.

Han uddyber:

”Løsningen giver os mulighed for at se fremad netop nu, hvor der er udsigt til, at tennis fremover kan gennemføres på trods af corona-virus. I første omgang udendørs – men ifølge vaccineplanerne også indendørs, når vi igen rykker ind efter sommeren 2021.”

Baggrund for beslutningen

Dansk Tennis Forbund har løbende arbejdet med forskellige scenarier i takt med, at corona-restriktionerne blev forlænget i vinteren og foråret. Herunder vil vi gerne give et grundig indblik i tankerne bag den endelige beslutning.

I december 2020 blev indendørs idræt lukket ned på grund af corona. DTF Holdturneringen inde 2020-2021 var på daværende tidspunkt midt i sin julepause.

Ved afbrydelsen af turneringen havde divisionerne spillet 4 ud af 7 kampe. Ligaerne for klubbers andet og tredjehold havde spillet 3 ud af 5 kampe. Derfor skulle der minimum tre spillerunder til, for at turneringen var færdigafviklet.

Derudover var der enkelte hold i divisionerne, der mangler 4 kampe på grund af diverse udsættelser. Ydermere kunne det blive nødvendigt med enkelte playoff-kampe for at afgøre op- og nedrykning.

Tidligst 6. maj bliver det igen muligt for seniorer at spille indendørs tennis. Det står klart efter Folketinget er blevet enige om en plan for genåbning og afvikling af corona-restriktioner.

Den udendørs holdturnering 2021 er programsat med 1. runde for divisionerne søndag den 9. maj. For ligaerne ligger 1. runde 13. maj, hvor også 2. runde for divisionerne er programsat.

Scenarier

Med nyheden om, at indendørs tennis ikke bliver muligt før tidligst i maj måned, blev alle mulige scenarier for afvikling i april taget af bordet.

Tilbage stod for DTF Turnering tre mulige scenarier:

1. Afslut turneringen og lav op- og nedrykning

Sidste års turnering – DTF Holdturneringen inde 2019-2020 – blev afbrudt af corona med 1 runde tilbage. Op- og nedrykning blev afgjort på baggrund af de allerede spillede kampe.

Denne gang mangler næsten halvdelen af turneringen. Stillingerne i de enkelte rækker er meget afhængige af, hvilke hold man har mødt og ikke mødt endnu. Derfor vil det ikke være en fair løsning rent sportsligt.

2. Afslut turneringen uden op- og nedrykning – start forfra næste sæson

Dette scenarie er blevet valgt.

Fordele:

 • Det er en lige løsning for alle
 • Scenariet giver intet efterslæb med kampe, der skal findes plads til i kalenderen hos klubber og DTF
 • Alle hold kan forberede sig og være klar til udendørssæsonen, hvor de starter med ens forudsætninger
 • Der lægges ikke kampe unødigt mange weekender i træk, som ellers kan være en udfordring for en del hold

Ulemper:

 • Turneringen afsluttes ikke
 • Stor ulempe for hold, der har satset tid og økonomi og ligger med mulighed for at rykke op

3. Spil de resterende runder i efteråret

De resterende runder kunne eventuelt spilles i september/oktober. Den næste sæson af DTF’s indendørs holdturnering skulle så igangsættes senere end normalt. Det giver en vintersæson med 10 holdkampe for mange hold.

Fordele:

 • Turneringen afsluttes
 • Alle hold kan forberede sig og være klar til udendørssæsonen, hvor de starter med ens forudsætninger

Ulemper:

 • Der ville være to runder af klubskifter, inden turneringen spilles færdig. Et hold kunne forstærke sig med spillere ude fra til en slutspurt i rækken. Der kunne opstå stor forskel på at have mødt et hold før eller efter pausen. Derfor ville der ikke være lige konkurrencevilkår på somme måde som vanligt
 • Det vil give en stor belastning på klubbernes halkapacitet med 10 ugers holdkampe hen over indendørssæsonen. Dette i en sæson, der kommer lige efter en sæson, hvor medlemmerne har været afskåret i fem måneder fra indendørs tennis
 • 10 weekender til holdkampe vil være en udfordring for en del hold

Konklusion

Det var DTF Turnerings indstilling, at scenarie 2 var den bedste løsning. Bestyrelsen i Dansk Tennis Forbund var enig i den beslutning.