Elitedivisionen – sådan kommer det til at gå

Hvem skal med i medaljespillet? Hvem må den tunge vej ned i 1. division? Og hvem ender med DM-pokalen? Vi har fået holdene i Elitedivisionen til at se i krystalkuglen forud for en særdeles spændende sæson.

Give er favorit til at genvinde DM, hvis man spørger Elitedivisionens holdkaptajner.

Forsinket af corona går Elitedivisionen i tennis i gang denne weekend. Intet er helt som det plejer i en tennissæson, hvor international tennis er på standby. Derfor har flere af holdene mulighed for at få mere glæde af de spillere, der ellers har forpligtelser i ATP, WTA og ITF-regi.

Det gør det bestemt ikke nemmere at forudsige, hvordan det vil gå i denne udgave af Elitedivisionen. Alligevel bad vi holdkaptajner og holdturneringsansvarlige for alle hold om at komme med et bud på en række forudsigelser.

De fik fire spørgsmål, og så har vi talt svarene sammen. Men lad os straks se at komme i gang.

Hvem vinder grundspillet i Elitedivisionen?

Største grundspilsfavorit på tværs af de to kønsopdelte rækker må være KB’s damer. Fem ud af otte besvarelser pegede på sidste års mestre som favorit til at vinde grundspillet. Derudover var der stemmer på Gentoftes sølvvindere fra sidste år, HRT og HIK.

Hos herrerne var der stemmer på hele fem ud af de otte hold. Igen var der flest med tiltro til Frederiksberg-holdet fra KB, der fik tre stemmer. Sidste års sølvvindere fra Gentofte anført af Davis Cup-spilleren Christian Sigsgaard fik to stemmer.

Desuden var der en stemme på Lyngby, HIK og de forsvarende mestre fra Give.

Har du et bud på, hvem der vinder grundspillet, kan du lige nu gætte med på Dansk Tennis Forbunds Facebook-side. Så deltager du samtidig i konkurrencen om et gavekort på 1000 kroner fra HEAD.

Hvilke 4 hold kommer med i medaljespillet?

Der er altid garanti for drama til Medaljespillet.

Skal man tro holdkaptajnerne, så kan både KB og Gentofte godt gøre sig klar til Medaljespillet 5.-6. september. Begge klubber fik de maksimale otte stemmer.

Fem andre klubber har en eller flere, der tror på, at de når i Medaljespillet. Mest tiltro er der til HRT, som har Olga Helmi øverst på klubranglisten. Hørsholm-klubben har fem, der tror, at de når i Medaljespillet.

Lige efter kommer Birkerød med fire stemmer, mens både Holte og Lyngby har tre, der tror på, at de ender i top fire. Endelig er der en enkelt stemme på HIK.

Ligesom hos kvinderne er der to herrehold, som alle er enige om, vil nå til Medaljespillet. KB og Give ser stærke ud, og det er holdkaptajnerne enige i. Lige i hælene på dem i forhold til stemmetal kommer Gentofte med syv ud af otte mulige stemmer.

Derudover er der fem, som tror, at Lyngby med Frederik Løchte Nielsen nok skal nu de afgørende kampe. Tre har fidus til HIK, mens der er faldet en enkelt stemme på Århus 1900.

Hvem rykker ned?

To hold fra hver Elitedivision skal et smut ned i 1. division efter denne sæson. Hos damerne ser det på papiret sort ud for Fruens Bøge. Samtlige holdkaptajner tror, at fynboerne rykker ned.

Hvis man skal tro denne rundspørge, er HIK (fem stemmer), Holte (to stemmer) og Lyngby (en stemme) kandidater til at ende på den anden sorteper-placering.

HIK, Holte og Lyngby har i øvrigt det tilfælles, at der både er nogen, som tror, at de rykker ned, og nogen, der tror, de ender i top fire. Det kan være en indikation på, at vi går en rigtig tæt og spændende sæson i møde.

Hos herrerne er det lidt mere enighed om, hvem der er kandidat til at rykke ned. Samtlige otte kaptajner tror, at oprykkerne fra ATK må tilbage til den næstbedste række igen.

Kampen om at undgå den anden nedrykningsplads er tilsyneladende et opgør mellem HRT og Århus 1900. Fem tror, at HRT ryger ned, mens tre nævner Århus 1900.

Hvem bliver danmarksmester?

KB har et særdeles stærkt kort i Clara Tauson.

Vi har gemt det bedste til sidst. For hvem kommer til at kunne kalde sig udendørs danmarksmester 2020?

Hos damerne er der flest, som tror på, at KB kan gentage bedriften fra sidste år. Ved den lejlighed var Clara Tauson en rigtig stærk førstesingle.

Gentofte tog sølvet sidste år. Men der er to holdkaptajner, der tror, at de klarer sig nummeret bedre i år. Både Birkerød og HRT er der en enkelt kaptajn, der har mest tiltro til.

Hos herrerne er der ligeledes fire klubber, som har modtaget stemmer. Flest tror, at Give kan blive dobbelt danmarksmester. Tre ud af otte har indikeret, at det er det mest sandsynlige udfald.

Gentofte og KB har hver to kaptajner, der tror på dem som danmarksmestre. Endelig er der faldet en enkelt stemme på danmarksmestrene fra 2018, HIK.

Tennis skal ses på anlægget

Hvordan det end ender, så er der garanti for masser af toptennis på hjemlig grund. Fra Dansk Tennis Forbunds side kan vi kun opfordre til, at så mange så mulig støtter op om klubbernes holdkampe, møder op og hepper.