Evaluering af veteranranglister giver justering af pointtildeling

DTF Turnering har efter en evaluering af ranglisterne efter indførelsen af veteranranglister valgt at justere i pointtildelingen. Ændringerne indføres i forbindelse med denne uges opdatering af ranglisterne.

Denne sommer blev veteranturneringer en integreret del af Comwell Sommer og Vinter Tour. Samtidig blev der indført veteranranglister, som længe havde stået på ønskesedlen hos veteranspillerne, Danske Tennisveteraner og Dansk Tennis Forbund.

DTF Turnering har med input fra Danske Tennisveteraner og turneringsspillere evalueret reglerne for pointtildeling i de første måneder efter indførslen af veteranranglister. Det har ført til justeringer, som indføres i forbindelse med denne uges opdatering af ranglisten.

Ranglisterne i Danmark hænger sammen på tværs af alderskategorier. I princippet er der én lang rangliste for hvert køn (seniorranglisten), som så kan deles op i alderskategorier. Derfor skal der være en velafbalanceret sammenhæng mellem, hvad man kan optjene af point i eksempelvis U14, senior og 55+.

Justeringerne får ikke kun indflydelse på veteranspillerne, men også for juniorer og seniorer. Herunder forsøger vi at give overblikket.

Seniorpoint til veteraner

Fremover optjener veteraner seniorpoint, når de spiller seniorturneringer. Indtil nu har en veteran i 40+, der spillede en individuel turnering, fået point svarende til en turnering for 40+. Dog er der hele tiden blevet uddelt seniorpoint til veteraner i de højeste kategorier – A og G – samt i seniorholdturneringen.

Regelændringen indføres med tilbagevirkende kraft, så veteraner, der har spillet seniorturneringer denne sommer, får genberegnet deres pointsum ved denne uges opdatering af ranglisterne.

Kan give udsving på alle ranglister

Udover denne ene regelændring er der foretaget justeringer på pointværdier hos både juniorer, seniorer og veteraner. Et eksempel på det er, at en finaleplads i en U18 kategori 1-turnering tidligere gav 22,4 point. Fremover giver den 28 point.

Ændringerne er lavet for at holde balancen på ranglisten mellem de enkelte alderstrin. Også her indføres justeringerne med tilbagevirkende kraft til det tidspunkt, hvor der blev indført veteranranglister. Justeringerne går altså ikke 52 uger tilbage.

Derfor kan man som spiller på ranglisten godt opleve en ændring i ens pointsum ved denne opdatering af ranglisten. Det kan naturligvis også give en ændring frem eller tilbage på ranglisten.

Bemærk, at en ny rangering kan have betydning for, hvilke turneringer man kan deltage i.

De samlede regler for pointtildeling kan altid findes på: https://tennis.dk/spiller/ranglister/

SÅDAN KOMMER DU PÅ VETERANRANGLISTEN

Der er to måder at komme på veteranranglisten, når du er rundet 35 år. Hvis du allerede har en almindelig seniorlicens og er på seniorranglisten, skal du ikke gøre yderligere.

Ellers kan du indløse en veteranlicens, hvilket er gratis i indeværende år (frem til 30. april 2023).

  • Log ind i Tournament Software
  • Åbn menuen i øverste højre hjørne og vælg ”Medlemskaber”
  • Vælg ”Veteran Licens” under ” Se vores mulige medlemskaber/licenser”
  • Så skal du bare tilmelde dig nogle turneringer og spille nogle kampe