Tennisveteraner med egen rangliste

Danske Tennisveteraner og DTF har sammen udviklet en veteranrangliste. Samtidig er veteranturneringerne blevet en integreret del af Sommer og Vinter Tour.

I forvejen er veteranrækkerne fyldt med enorm spillelyst og tennisglæde. Men denne udendørssæson bliver der lidt flere ting, som gør det sjovere for både spillere og turneringsarrangører.

Veteranturneringerne er nemlig blevet en integreret del af Comwell Sommer og Vinter Touren. Det er et af resultaterne af et tættere samarbejde mellem Danske Tennisveteraner og Dansk Tennis Forbund.

”Vi er rigtig glade for, at Danske Tennisveteraner og deres mange aktive spillere er kommet med på Sommer og Vinter Touren. På den måde kan vi præsentere et samlet turneringsudbud i Danmark, som rummer alt fra U10 til superveteranerne på den erfarne side af 80, og alt fra folk til deres første turnering på TiD Tour til de professionelle ved $15.000-turneringerne,” siger Joakim Thörring, der er bestyrelsesmedlem i DTF med ansvar for turneringsområdet.

Flere fordele

Indlemmelsen af veteranturneringerne på de danske tours har flere fordele. Som turneringsarrangør kan man nu have hele tilmeldingen og afviklingen af sin turnering samlet ét sted, hvis man både har junior-, senior- og veteranrækker i samme turnering. Det første store eksempel på det ses ved denne uges KB Cup.

Samtidig kan man som spillere langt nemmere får overblikket over sine mulighed for at spille, da alle turneringer kan findes samme sted.

Stort ønske

Veteranturneringerne på Comwell Sommer Tour er ikke den eneste nyhed på turneringsområdet. I samarbejde med Danske Tennisveteraner lancerer DTF også en veteranrangliste.

Ranglisten er inddelt i aldersspring på fem år og går fra 35+ til 75+. Man skal have en seniorlicens eller en veteranlicens for at komme med på ranglisten. Med en almindelig seniorlicens vil man både være på seniorranglisten og i sin alderskategori, mens man med en veteranlicens udelukkende vil være i sin alderskategori.

”Det har været et stort ønske for veteranspillerne i Danmark i mange år. Det, vi håber på, er, at veteranspillerne vil finde glæde i at måle sig med jævnaldrende spillere på samme måde, som man gør på junior- og seniorniveau. Vi håber, at det vil anspore endnu flere veteraner til at spille turnering, og måske også til, at vi får endnu flere turneringer, hvor der er veteranrækker,” siger Lars Gylstorff, der er bestyrelsesmedlem og med i turneringsudvalget i Danske Tennisveteraner.

Han understreger desuden, at han har været rigtig glad for processen og samarbejdet mellem DTV og DTF om at indføre de nye tiltag.

Video: Bestyrelsesmedlem i Danske Tennisveteraner, Lars Gylstorff, er rigtig glad for, at veteranerne i lighed med juniorer og seniorer får en rangliste. Han ser også, at det bliver en fordel for turneringsarrangører, og når der skal udtages landshold.

Ranglisten forbedres med tiden

Foreløbig er der resultater med fra det foregående års danmarks- og unionsmesterskaber samt resultater fra 1. division i veteranholdturneringen. Men som året går, og flere veteranturneringer afvikles på Sommer og Vinter Tour, vil der komme flere resultater, som tæller med til ranglisten.

Desuden tæller internationale resultater fra ITF Seniors Tour – som til august skifter navn til ITF World Tennis Masters Tour – med til ranglisten.

Lanceringen af ranglisten vil også indebære fordele for turneringsarrangørerne, da de fremover kan foretage en objektiv seedning. Endelig kan ranglisten også give Danske Tennisveteraner et objektivt grundlag, når der skal udtages landshold.

Video: John Kristensen, der har mange år på bagen som turneringsarrangør af blandt andet KB Cup, er rigtig glad for, at veteranrækkerne nu er en del af Sommer Tour som alle øvrige rækker. Det letter nemlig hans arbejde.

SÅDAN KOMMER DU PÅ VETERANRANGLISTEN

Der er to måder at komme på veteranranglisten, når du er rundet 35 år. Hvis du allerede har en almindelig seniorlicens og er på seniorranglisten, skal du ikke gøre yderligere.

Ellers kan du indløse en veteranlicens, hvilket er gratis i indeværende år (frem til 30. april 2023).

  • Log ind i Tournament Software
  • Åbn menuen i øverste højre hjørne og vælg ”Medlemskaber”
  • Vælg ”Veteran Licens” under ” Se vores mulige medlemskaber/licenser”
  • Så skal du bare tilmelde dig nogle turneringer og spille nogle kampe