Få støtte til at sætte aktiviteter i gang

Med en Vækstaftale sætter klubben mål for fremgang – og får hjælp til begynderintroduktion for voksne og familietennis

Kommer du fra en forening, hvor der er potentiale til langt flere tennisspillere på banerne, end der er i dag, så kan I få ekstra hjælp til at sætte aktiviteter i gang, der kan lokke nye til.

Dansk Tennis Forbund og DGI har via samarbejdet Bevæg dig for livet – Tennis en fælles målsætning om at nå op på 10.000 flere tennisspillere inden slutningen af 2018, og i den forbindelse er der sat en lang række initiativer i søen, som skal hjælpe klubberne med at vokse.

Gennem årene er antallet af tennisspillere faldet markant, men potentialet er stort til at få vendt udviklingen, ikke mindst når det gælder de store grupper af børnefamilier og voksne begyndere, så derfor er der ekstra hjælp at hente inden for netop disse to målgrupper.

Har I som klub lyst og energi til oven i købet at sætte mål for, hvor mange nye medlemmer I vil have de næste tre år, så kan I indgå en såkaldt Vækstaftale, der både indebærer økonomisk støtte, men som også giver jer praktisk hjælp til at komme i gang.

Det har 35 klubber gjort i 2016, og målet er 30 i 2016, 60 i 2017 og 60 i 2018 – i alt 150 Vækstaftaler på landsplan. Og forhåbentlig langt flere medlemmer.

61 nye medlemmer i Snekkersten

Snekkersten Tennisklub i Nordsjælland er en af de 35 klubber, der allerede har sat sig et mål og indgået en aftale. Og de har allerede haft fantastiske resultater. Klubben har fået 61 nye medlemmer i år – ud fra et udgangspunkt på 190.

”Vi har gennemført Voksenintroduktion og har været rigtig glade for det, og vi vil faktisk også gerne Familietennis, vi har bare ikke haft tid og overskud til det endnu, men måske kommer det med, når vi snart holder en planlægningsdag for aktiviteterne i 2017”, fortæller formand i Snekkersten, Stig Mårtensson og tilføjer:

”I Voksenintroduktion får deltagerne otte timers træning af nogle af vores egne medlemmer. Hos os har det været to medlemmer, som har haft lidt trænererfaring fra tidligere, men det er faktisk ikke nødvendigt at have en træneruddannelse bag sig. Det er jo ikke træning på højt niveau, men med de lidt blødere tennisbolde, som følger med i pakken, så kommer man langt”, siger Stig, der fremhæver den vigtigste ting for succes – at man møder nogen, som man kan li´ at spille med og være sammen med.

”Man lærer selvfølgelig ikke tennis på otte timer, så det er rigtig vigtigt, at de nye lærer hinanden at kende. Det sociale betyder virkelig meget. Derfor har vi også sørget for efterfølgende at tilbyde follow up træning og i det hele taget sørge for, at de nye føler sig godt modtaget”.

Andre hurtige tips fra Snekkersten:

  • Brug hjemmesiden til information – og vis stor imødekommenhed i den måde, teksten er skrevet på
  • Giv deltagerne hurtigt svar, når de skriver eller ringer
  • Inddrag klubbens medlemmer i forløbet, så mange er med til at tage godt imod de nye
  • Køb ketsjere sammen med Voksenintroduktionsforløbet – det er begynderne glade for
  • Følg op med træning og aktiviteter, når prøveperioden er overstået

I Snekkersten har klubben også haft god hjælp til medlemsfremgangen af sponsorer, der har bidraget med gavekort samt betaling for tryk af en særlig folder til nye medlemmer. Dertil kommer, at klubben har arrangeret spil og efterfølgende spisning, vinsmagning, konkurrencer mm. Det har været med til at sikre, at nye medlemmer mødes og dermed finder en makker eller tre…

Fordele og forpligtelser

Der er både fordele og forpligtelser med i en Vækstaftale. Forpligtelserne går ud på at klubben vælger at afholde en kombination af Tennissportens Dag og Familietennis eller Voksenintroduktion.

DTF/DGI stiller så en konsulent til rådighed til sammen med jer får lagt en plan for aktiviteterne. Konsulenten er også med til bagefter at følge op – og da aftalen løber over tre år, så er der også hjælp til igangsætning både året efter og året efter igen.

Som en ekstra fordel er der mulighed for at opnå tilskud på i alt 8.000 kroner det første år, og disse penge kan så bruges til at finansiere nogle af udgifterne, fx køb af ketsjere vil Voksenintroduktion- eller Familietennisforløbet.

Læs mere på Bevæg dig for livets hjemmeside

21130