Fantastisk for dansk tennis: Clara klar til Roland Garros

I dag sikrede en af tennissportens store talenter, Clara Tauson, sig deltagelse i hovedturneringen ved Roland Garros, der begynder søndag. Sportschefen i DTF roser den 17-årige himmelstormer.

Clara Tauson er klar til hovedturneringen ved Roland Garros.

Clara Tauson har kvalificeret sig til hovedturneringen ved Roland Garros efter en sejr på 7-6, 6-4 over serberen Ivana Jorovic.

Undervejs måtte hun kæmpe med sætbolde til modstanderen og flere regnvejrsafbrydelser. Men 17-årige Clara Tauson bevarede fokus på opgaven og nu klar til sin første hoved turnering ved en Grand Slam-turnering.

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, glæder sig over den danske deltagelse i hovedturneringen ved Roland Garros, hvor også Frederik Løchte Nielsen er med i herredouble.

”Clara har spillet tre rigtig gode kampe i kvalifikationen. Jeg har især været imponeret af hendes mod og kvalitet i afgørende momenter, som da hun reddede sætbolde i både første og tredje kamp. Hun har nogle offensive våben, der gør hende farlig for enhver modstander,” siger Jens Anker Andersen.

Foruden Løchte Nielsen og Clara Tauson i hovedturneringen har Mikael Torpegaard deltaget i herrernes kvalifikation, mens 17-årige Elmer Møller får debut i juniorernes Roland Garros.

Netop den turnering vandt Holger Rune sidste år. I denne uge har han fredag spillet sig i semifinalen ved en $10.000-turnering i den spanske enklave, Melilla.

Foreløbigt højdepunkt

I dagens kvalifikationsturnering kom Clara Tauson bedst fra start og var oppe med break i første sæt. Men den 23-årige serber kom tilbage til 4-4, inden den første regnvejrspause satte ind.

Da spillet blev sat i gang igen, måtte Clara Tauson med et væld af vindere reddede seks sætbolde ved stillingen 5-6, inden hun i den efterfølgende tiebreak vandt sættet på sin første sætbold.

I andet sæt var Clara Tauson oppe med et break og foran 3-2, da regnen igen satte en stopper for spillet i Paris. Da spillerne vendte tilbage, lykkedes det Tauson at holde fast i overtaget i kampen og lukkede sættet i egen serv til 6-4.

“Det her er et foreløbigt højdepunkt for Clara i en rigtig god start på hendes professionelle karriere. Jeg mener, at Clara allerede har niveauet til at blive fast inventar ved hovedturneringerne i Grand Slams. Derfor bliver det også rigtig spændende, hvem hun skal møde i 1. runde,” siger Jens Anker Andersen.

Hovedturneringen begynder søndag. Her kommer Clara Tausons muligheder til at afhænge af lodtrækningen, hvor hun kan risikere at rende ind i stærk modstand som andenseedede Karolina Pliskova eller få en på papiret mere jævnbyrdig lodtrækning.

*OPDATERET 25/10, kl. 18.45: Clara Tauson møder i 1. runde Jennifer Brady fra USA, der for ganske nyligt nåede semifinalen ved US Open.

Mulige modstandere for Clara Tauson i 1. runde

 • Su-Wei Hsieh (Taiwan), WTA: 62
 • Camila Giorgi (Italien), WTA: 69
 • Shelby Rogers (USA), WTA: 55
 • Monica Puig (Puerto Rico), WTA: 96 (olympisk mester)
 • Elsa Jacquemot (Frankrig), WTA: 522 (Wild Card)
 • Anna Blinkova (Rusland), WTA: 65
 • Greet Minnen (Belgien), WTA: 110
 • Barbora Strycova (Tjekkiet), WTA: 37 (seedet: 32)
 • Nao Hibino (Japan), WTA: 83
 • Jennifer Brady (USA), WTA: 25 (seedet: 21)
 • Danielle Collins (USA), WTA: 57
 • Donna Vekic (Kroatien), WTA: 28 (seedet: 26)
 • Karolina Pliskova (Tjekkiet), WTA: 4 (seedet: 2)