Fest, turnering og ketcher: DTF fylder 100

Dansk Tennis Forbund fylder 100 år i 2020. Det skal fejres, så det kan mærkes i alle kroge af tennisdanmark.

Jubilæumslogoet er designet i anledning af 100 året for DTF’s oprettelse.

Indtil 1920 var tennissporten organiseret under Dansk Boldspil-Union sammen med fodbold og cricket. Men i 1920 oprettedes Dansk Lawn Tennis Forbund. Dermed fylder DTF i år 100, hvilket vil blive markeret henover hele kalenderåret.

At DTF fylder 100 år er en fremragende anledning til at fejre selve tennissporten over hele Danmark. Derfor har vi planlagt en række begivenheder og initiativer, som vil blive rullet ud i den kommende tid.

Først og fremmest kan det være en rigtig god ide at sætte et stort kryds i kalenderen lørdag den 4. april. Her skal den runde fødselsdag for alvor fejres med et brag af en 100 års fest. Det hele kommer til at foregå i Royal Stage i Hillerød i forlængelse af DM-finalerne, som spilles samme dag i Hillerød Tennisklub.

Der vil være musik, spisning, underholdning, prisuddelinger og meget mere. Til at guide alle godt gennem aftenen har vi Nikolaj Koppel og Rasmus Botoft. Vi glæder os rigtig meget til at løfte sløret for resten af vores stærke line up og kunne invitere jer alle sammen meget snart, når billetsalget åbner.

Brug #DTF100

Tennissporten lever og trives i klubberne. Den har mange afskygninger. Træneren, der tager sig grundigt af de yngste nybegyndere. Fællesskabet hos old boys og old girls på en fast ugedag. Konkurrenceiveren hos de bedste spillere på klubbens førstehold.

Vi er vilde med det hele. Derfor opfordrer vi alle til at bruge #DTF100 på Instagram. Det gælder både på klubbens konto og på jeres private konti. Sammen kan vi vise og hylde alsidigheden i dansk tennis.

De bedste billeder vil blive præmieret. Så husk at sætte #DTF100 på alle dine tennisposts. Meget mere om det i den nærmeste fremtid.

Særligt jubilæums-logo

Et 100 års jubilæum skal kunne ses. Derfor er vi stolte af vores flotte jubilæumslogo, som er designet af Christian Eppers. Logoet rummer fortællingen om DTF’s 100 årige historie. Samtidig viser den en halv tennisbane, mens farverne leder tankerne hen på de forskellige underlag – grus, hardcourt og græs.

Logoet har vi med os i hele 2020, hvor det blandt andet er tydeligt side om side med DTF’s logo i øverste venstre hjørne af vores hjemmeside.

Her på siden vil historiens vingesus også kunne mærkes i en række historiske tilbageblik henover året. Hver måned kigger vi på stort som småt. Både det, som ingen glemmer, og det som de færreste har husket.

Dansk tennis har en rig historie, og den vil vi gerne være med til at huske hinanden på.

Artiklen fortsætter under billedet.

Udseendet i orden

Fejringen af DTF’s jubilæum kan også bæres på og udenfor banen. HEAD har specialdesignet en ketcher med en række fede detaljer. Ketcheren vil komme ud og leve i landets klubber, hvor den indgå i intropakken til voksenintroduktion.

Ved Ungdomsmesterskaberne – sponsoreret af C Worldwide og HEAD – får alle spillere en t-shirt med et specielt jubilæumsdesign. Og landets klubformænd vil blive tildelt en jubilæums-pin i anerkendelse af deres store frivillige indsats for tennis i Danmark.

100 års-turnering

Til udendørssæsonen vil en 100 års-jubilæumsturnering blive afholdt fordelt over hele landet. Turneringen vil kunne rumme både junior, senior og veteraner, mænd og kvinder på blandede hold.

Det er stadig for tidligt for os at løfte detaljerne for 100 års-turneringen, men vi kan allerede nu godt afsløre, at turneringens navn ikke reflekterer, hvor lang tid den varer.