Tennis-ildsjæl hyldet som Årets Energibundt

Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub blev hyldet ved SPORT 2019 og fik tildelt prisen Årets Energibundt, der uddeles af DIF og Ørsted.

Mette Rytsel omgivet af glade juniorer i Virum-Sorgenfri Tennisklub.

Lørdag aften i den bedste sendetid under DR’s store show SPORT 2019 blev Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub kåret til Årets Energibundt. Hun kunne dermed modtage en fortjent hyldest fra en fyldt Jyske Bank Boxen i Herning.

Prisen går til en frivillig, der med en særlig indsats og et stort engagement bidrager til sammenholdet i idrætsforeningen. Den uddeles af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Ørsted. Det er fjerde år i træk, at Årets Energibundt uddeles, og prisens formål er at hylde det fantastiske arbejde, der lægges i idrætsforeningerne landet over.

Hun fik prisen som en anerkendelse af sit store, frivillige engagement i Virum-Sorgenfri Tennisklub, hvor hun igennem tiden har ageret alt fra træner, tovholder og spiller til tilrettelægger af stævner og arrangementer. Og så har hun ikke mindst stået bag projektet Team Fred.

“Jeg er superstolt over, at blive anerkendt for mit arbejde. Tak til Virum-Sorgenfri Tennisklub for at styrke samarbejde og fællesskab, og for at have fokus på børn med særlige behov,” sagde Mette Rytsel blandt andet, da hun modtog prisen.

Med prisen følger 75.000 kr., hvor 50.000 kr. går til klubben og 25.000 kr. til vinderen selv.

I foråret 2019 blev Mette Rytsel kåret til Årets ildsjæl i dansk tennis. Også ved den lejlighed blev der lagt vægt på hendes omsorgsfulde indsats og inspirerende måde at nytænke idrætslivet i lokalområdet og i tennissporten på.

Over 400 frivillige fra hele landet er blevet indstillet til prisen af klubkammerater og lignenden. Udover Mette Rytsel var Jesper Lundin fra basketballklubben BMS Herlev og Ole Thomsen fra Billund Cykel Motion nomineret til Årets Energibundt.

Læs mere om prisen her.