Mette fra Virum er Årets ildsjæl

Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri er kåret til Årets ildsjæl 2019 i dansk tennis. Hun får den nystiftede pris på grund af sit store engagement med at åbne tennisklubben op for børn med særlige udfordringer.

Tirsdag aften var Mette Rytsel som så mange gange før i gang med et Familietennis-hold i Virum-Sorgenfri. Men denne aften blev det ikke deltagerne på holdet men hende selv, der kom i centrum.

Mette Rytsel blev nemlig overrasket med nyheden om, at hun er valgt til Årets ildsjæl 2019 i dansk tennis. Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, var overbringer af det budskab.

”Mette Rytsel er en ildsjæl udover det sædvanlige. Hun har åbnet vores sport op for en gruppe børn, som traditionelt ikke har den store berøring med foreningsidrætten. Det aftvinger den dybeste respekt, og det var derfor også en fornøjelse at kunne overrække hende prisen,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Sidste sommer søsatte Mette Rytsel TEAM FRED, som er et tennisprojekt for børn med særlige udfordringer som eksempelvis autisme. TEAM FRED er blevet en sådan succes, at det med hjælpe fra forskellige fonde kan blive bredt ud til flere klubber. Således er målet, at over 100 børn skal deltage i løbet af 2019/2020

”Jeg er rigtig glad og stolt. Jeg brænder for tennis og har spillet hele mit liv, så det betyder meget, at der er nogen, som anerkender mit arbejde. Ikke mindst mit arbejde med børn, der har nogle særlige udfordringer,” siger Mette Rytsel.

Udover indsatsen med TEAM FRED er Mette Rytsel en utrættelig katalysator for rigtig meget i sin klub. Hun driver Familietennis, administrerer klubbens Facebook-side og arrangere utallige sociale events blandt meget andet.

Med prisen Årets ildsjæl 2019 følger foruden æren desuden to billetter til Wimbledon 2019.

Udover Mette Rytsel var John Rasmussen fra Nørresundby Tennisklub og Maj-Britt Quitzau fra Ølstykke Tennisklub nomineret til Årets ildsjæl.

Anita indstillede Mette til prisen

Anita Moen var kvinde bag den indstilling, der overbeviste bestyrelsen i Dansk Tennis Forbund om, at Mette Rytsel skulle være Årets ildsjæl. Derfor var Anita Moen også inviteret med, da Mette Rytsel blev overrasket til Familietennis.

I videoen herunder fortæller Anita Moen, hvorfor Mette Rytsel skulle have prisen.

Om prisen

Årets ildsjæl uddeles for første gang i år.

Tidligere på foråret har alle haft mulighed for at indstille kandidater. Det blev til 52 indstillinger fordelt på 26 unikke kandidater fra alle kroge af tennisdanmark.

Det er bestyrelsen i Dansk Tennis Forbund, der har udpeget tre nominerede og den endelige vinder. I udvælgelsen af vinderen af Årets ildsjæl 2019 er der lagt vægt på, at

  • ildsjælens engagement kommer mange tennisspillere til gode
  • ildsjælen med succes har søsat initiativer, der kan tjene som inspiration for andre klubber
  • ildsjælen har været med til at tiltrække og/eller fastholde medlemmer i tennissporten
  • ildsjælens engagement rammer grupper, der traditionelt er underrepræsenterede i tennissporten
  • ildsjælens virke er med til at sætte tennissporten i det bedst mulige lys.

Foruden Mette Rytsel var John Rasmussen fra Nørresundby Tennisklub og Maj-Britt Quitzau fra Ølstykke Tennisklub nomineret til Årets ildsjæl.