Tennissportens Dag er en magnet for nye spillere

Igen i år slår Tennissportens Dag rekord, når 260 klubber landet over holder åbent hus lørdag den 4. maj.

Tennissportens Dag er for mange det første møde med sporten. Foto: Jens Aastrup

Generelt har tennissporten medvind og oplevede i 2018 en samlet medlemsvækst for andet år i træk. En del af medlemsvæksten skyldes helt bestemt Tennissportens Dag, som sidste år fik 8.300 tennis-nysgerrige til at gribe ketsjeren og give boldene en på kasketten i de 251 klubber rundt om i landet, som deltog i arrangementet.

I år er endnu flere klubber med, når hele 260 klubber åbner grusbanerne for nabolaget og deler glæden ved spillet lørdag den 4. maj. Det er femte år i træk, at Tennissportens Dag sætter rekord målt på antallet af klubber.

”Rekordmange klubber deltager i 2019 og anvender dagen som et udstillingsvindue, hvor alle de gode tilbud og muligheder vises frem. Flere klubber gør også noget særligt ud af dagen. Nogle opstiller hoppeborg, mens andre har opvisningskampe, instruktion, måler din servehastighed, giver rabat på medlemskab og lignende. Det er samtidig en anledning til at tænde op i grillen og vise klubbens sociale side”,siger Lorenz Sønderby, der er visionsprojektleder i Bevæg dig for livet – Tennis.

Klubdeltagelse de sidste fem år:

  • 2019: 260
  • 2018: 251
  • 2017: 234
  • 2016: 196
  • 2015: 135

Tennissportens Dag afholdes i samarbejde mellem Dansk Tennis Forbund, DGI Tennis og tennisklubberne som en del af det fælles visionssamarbejde Bevæg dig for livet – Tennis. Den øgede volumen af deltagende klubber hjælper i forhold til den samlede opmærksomhed om dagen og sporten.

“Det skaber en meget værdifuld og positiv synergieffekt, når så mange klubber går sammen om af fremhæve tennis på én gang. Når så stor en del af landets klubber støtter op om denne fælles indsats, viser det, at Tennissportens Dag virker. Vi håber, at mange tennis-interesserede finder vej forbi en klub, og prøver kræfter med spillet,” siger Lorenz Sønderby

Man kan finde alle 260 Tennissportens Dag-arrangementer på bevaegdigforlivet.dk/tennis. I år er 36 klubber med enten for allerførste gang eller gør ”comeback” efter over tre års fravær. Det drejer sig om:

Gilleleje Tennisklub
GBTK Tennis (Græsted)
Slangerup Tennisklub
Trørød Tennisklub
Holme Olstrup Tennisklub
Haslev Tennis Klub
Gundsølille S.G.&I.
Brøndby Tennis Klub
Karlslunde Idrætsforening, Tennisafd.
Glostrup Tennis Klub
IF FREM Bjæverskov, Tennisafd.
Tuse IF’s Tennisafdeling
Aunslev IF – Tennis
Morud IF
Odense Padelklub
Falsled/Svanninge Sg&If (FS Tennis)
Gråsten Tennis Klub
Brederbro IF Tennis
Ensted IF Tennis
Holbøl Foredrags- & Idrætsforening – Tennis
Darum Idrætsforening
Gauerslund Tennisklub
Alminde-Viuf Gymnastik og Idrætsforening
Hatting IF
Stensballe Tennisklub
Stilling Idrætsforening
Ulstrup Idrætsforening
KHIF Tennis (Kolt-Hasselager)
IK Skovbakken Tennisafd.
Tarm Tennisklub
Hjerm Forenede Idrætsforeninger
Skjern Tennis Klub
Glyngøre Tennisklub
Resenbro Tennis Klub
Overlund Tennisklub
Øster Hornum Idrætsforening