Her er de tre nominerede til Årets ildsjæl

I år kårer Dansk Tennis Forbund for første gang Årets ildsjæl. Blandt de mange indstillede er tre finalister nomineret til den ærefulde pris.

En rigtig ildsjæl sørger for god stemning i klubben. Foto: Bo Nymann.

Tidligere på foråret bad Dansk Tennis Forbund om indstillinger til den nystiftede pris, Årets ildsjæl. Det blev til 52 indstillinger fordelt på 26 unikke kandidater fra alle kroge af tennisdanmark.

”Vi har modtaget rigtig mange gode forslag til Årets ildsjæl. Det bekræfter mig i, at der hver dag er stærke kræfter i tennisdanmark, der arbejder for at udvikle og styrke vores sport,” siger formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.

Feltet er nu blevet indsnævret til tre nominerede:

  • John Rasmussen, Nørresundby Tennisklub
  • Mette Rytsel, Virum-Sorgenfri Tennisklub
  • Maj-Britt Quitzau, Ølstykke Tennisklub

”De tre nominerede er klasseeksempler på den stærke frivillighed i dansk tennis. Jeg er glad for, at vi med prisen som Årets Ildsjæl kan være med til at anerkende deres enorme indsats. Det har de virkelig fortjent,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

I udvælgelsen af de tre nominerede til Årets ildsjæl 2019 er der lagt vægt på, at

  • ildsjælens engagement kommer mange tennisspillere til gode
  • ildsjælen med succes har søsat initiativer, der kan tjene som inspiration for andre klubber
  • ildsjælen har været med til at tiltrække og/eller fastholde medlemmer i tennissporten
  • ildsjælens engagement rammer grupper, der traditionelt er underrepræsenterede i tennissporten
  • ildsjælens virke er med til at sætte tennissporten i det bedst mulige lys.

Den endelige vinder vil blive afsløret i den kommende uge (uge 19). Med prisen og æren følger desuden to billetter til Wimbledon 2019.

De tre nominerede

John Rasmussen, Nørresundby Tennisklub

John Rasmussen er primus motor for såvel det formelle som det uformelle samarbejde mellem Storaalborgs tennisklubber. John har blandt andet taget initiativ til et samarbejde, der gør det muligt for medlemmer i de deltagende klubber at spille gratis med et medlem af ”værtsklubben”, hvilket giver mere spil på tværs af klubberne.

Èt af de interne succesfulde projekter i Nørresundby Tennis Klub, som John har taget initiativ til og også selv gennemført i praksis, er Voksenintroduktion. Han havde det første hold på otte deltagere i august 2015 og har efterfølgende gennemført 16 hold a otte deltagere. Godt 120 voksne har John således introduceret til tennis i de seneste 3-4 år! Dette er en væsentlig årsag til, at Nørresundby Tennisklub har oplevet en medlemsstigning de senere år. John Rasmussen sidder i Nørresundby Tennisklubs bestyrelse.

Mette Rytsel, Virum-Sorgenfri Tennisklub

Mette Rytsel har leveret en ekstraordinær stor og uselvisk indsats for at fremme børne- og ungdomsarbejdet i Virum-Sorgenfri. Hun har bragt nye tanker i spil om, hvordan nye ‘svagere’ unge kan blive inkluderet i sporten i form af Mettes kæmpe frivillige arbejde med TEAM FRED.

Team FRED er et tennisprojekt for børn med autisme og andre psykiske lidelser/særlige behov, hvor børnene kan komme og træne på et familietennishold, på et skoletennishold eller andre individuelle hold. TEAM FRED fortsatte indendørs i vinteren 2018/2019. Derudover har Mette søgt fonde, så TEAM FRED projektet nu udbredes til to klubber i Jylland og en klub i København. Målet er, at over 100 børn skal deltage i løbet af 2019/2020.

Udover at være koordinator og frivillig træner på TEAM FRED har Mette startet Familietennis op i 2017. I 2018 fortsatte Mette som frivillig træner og koordinator for 40 familietennisbørn på to hold. Derudover har Mette stået for utallige sociale events som venskabskampe, klubaftener, fællestræninger, holdleder for skumhold, intro-stævner for klubbens børn i flere år samtidig med at Mette er klubbens fotograf, administrerer klubbens Facebook, er redaktør på klubbladet, sørger for flotte fotocollager til klubben, ivrig tilskuer når klubbens bedste hold spiller holdkampe og er suppleant til bestyrelsen.

Maj-Britt Quitzau, Ølstykke Tennisklub

Maj-Britt har de sidste mange år, utrætteligt brugt al sin fritid på at skabe tennisaktiviteter, tenniscamps for de små og ældre, været holdleder for både juniorer og seniorer, medlem af bestyrelsen og arrangeret familietennis i Ølstykke Tennisklub. Maj-Britt kendetegner sig ved at være Innovativ, kvalitetsbevidst, inkluderende, energisk og ikke mindst humørspredende.

Maj-Britt har været drivkraften bag en række aktiviteter: Familietennis, Fælles hold til junior holdkampe, jule- og fastelavnsarrangementer, ”Distriktsdysten” (Indendørsstævne for de ni naboklubber Hundested, Frederiksværk, Jægerspris Frederikssund, Slangerup, Stenløse, Jyllinge, Ledøje/Smørum og Ølstykke, ”Allways Like a Girl” pigecamp, Fysio-Tennis (skadeforebyggende og genoptrænings fokuserende event i samarbejde med FysioDanmark i Egedal) og mørketennis (UV-Lys Junior arrangement).