Finalebrag i vente ved DM

Herrernes DM-finale i tennis bliver en gentagelse af sidste års finale, når Gentoftespillerne August Holmgren og Christian Sigsgaard. Hos kvinderne er hjemmebanefavoritten Karen Barritza klar til finalen.

Karen Barritza er klar til DM-finale på hjemmebane i Birkerød.

Ved DM i tennis mangler kun finalerne søndag. Lørdag spillede Karen Barritza, der er på hjemmebane i Birkerød, sig i finalen med en sikker sejr på 6-1, 6-3 over førsteseedede Sofia Samawati (Holte).

Gennem hele kampen var den rutinerede Fed Cup-spiller god til at modstå presset fra den hårdtslående Samawati.

I finalen, som livestreames af Dansk Tennis Forbund fra klokken 11.00, møder Barritza sin Fed Cup-kollega Emilie Francati. Gentoftespilleren, der vandt senest vandt DM i 2018, var ligeledes suveræn i sin semifinale.

I en velspillet kamp mod 14-årige Rebecca Munk Mortensen (KB) svingede Francati taktstokken det meste af tiden. Den unge KB’er kæmpede bravt, men havde ikke niveauet til for alvor at true Francati.

Singlefinalerne vises på livestream på tennis.dk

Finalegentagelse

I herresingle var den forsvarende mester, Christian Sigsgaard (Gentofte), oppe imod Johannes Ingildsen (KB), der aftenen forinden havde været gennem en opslidende kvartfinale.

Sigsgaard kom bedst fra start og bragte sig hurtigt foran med 5-1. Ingildsen fik reduceret til 3-5, inden Sigsgaard lukkede sættet.

I andet sæt viste Johannes Ingildsen den fighterånd, som er et af hans fremmeste kvaliteter. Han bed sig fast i kampen, der i en periode stod og tippede frem og tilbage. Men ved 4-4 brød Sigsgaard serv, og efterfølgende servede han kampen hjem.

Søndagens finale bliver en gentagelse af sidste års finale, idet førsteseedede August Holmgren (Gentofte) besejrede Anders Grinderslev fra Give. Givespilleren var kommet ind i turneringen gennem kvalifikationen, og de mange tætte kampe i turneringen lod til at have sat sig en smule i benene på ham.

Blandt andet derfor kunne August Holmgren forholdsvis komfortabelt gøre sig klar til en DM-revanche med en sejr på to gange 6-2.

”Jeg slog mange gode forhænder og fik mange returneringer i spil. Jeg tog virkelig styringen med min forhånd i pointene, så hurtigt jeg kunne. Det var ærgerligt for Anders, at han havde lidt ondt. Det gjorde det lidt svært for ham at bevæge sig lige så godt, som han plejer. Han er ellers en af de allerhurtigste i Danmark,” sagde August Holmgren efter kampen.

SE ELLER GENSE LIVESTREAM FRA DM-SEMIFINALERNE

Mix-guld til GTK

Maria Jespersen og Christian Sigsgaard genvandt DM i mixeddouble.

Lørdagen bød også på en enkelt finale. I mixeddouble gentog Gentofteduoen Maria Jespersen og Christian Sigsgaard deres bedrift fra sidste år og sikrede sig titel af danmarksmester endnu et år.

I finalen besejrede de Emilie Håkansson (HIK) og Carl Emil Overbeck (KB) med 6-2, 6-4

Løchte i finalen

Maria Jespersen, der på Fed Cup-landsholdet er garant for en god double, fik virkelig lejlighed til at vise sine evner som doublespecialist. Inden finalen i mixeddouble vandt hun også sin semifinale i damedouble med makkeren og kusinen Caroline Fricke.

Og i finalen bliver det endnu mere familiært, når de møder klubkammeraterne, søstrene Emilie og Helena Francati. For det ikke skal være løgn, så er søstrene Francati kusiner til både Maria Jespersen og Caroline Fricke.

I herredouble er der så vidt vides ingen blodsbånd på spil. Til gengæld er turneringens største navn, Frederik Løchte Nielsen klar til en DM-finale med Lyngby-makkeren Philip Hjorth. De to slog August Holmgren og Jesper Andi Jørgensen i to sæt.

Modstanderne i finalen bliver KB-makkerparret Benjamin Hannestad og Jonas Zacho Larsen. De to slog klubkammeraterne Johannes Ingildsen og Simon Friis Søndergaard med 6-3, 6-3.

Resultater

Damesingle semifinaler

  • Sofia Samawati (Holte) – Karen Barritza (Birkerød) 1-6, 3-6
  • Emilie Francati (Gentofte) – Rebecca Munk Mortensen (KB) 6-2, 6-2

Herresingle semifinaler

  • August Holmgren (Gentofte) – Anders Grinderslev (Give) 6-2, 6-2
  • Johannes Ingildsen (KB) – Christian Sigsgaard (Gentofte) 3-6, 4-6

Damedouble semifinaler

  • Emilie Francati/Helena Francati (Gentofte) – Vilma Krebs Hyllested/Rebecca Munk Mortensen (KB) 3-6, 6-1, 10-8
  • Emilie Håkansson (HIK)/Ida Krause (Gentofte) – Caroline Fricke/Maria Jespersen (Gentofte) 5-7, 6-3, 3-10

Herredouble semifinaler

  • August Holmgren/Jesper Andi Jørgenen (Gentofte) – Frederik Løchte Nielsen/Philip Hjorth (Lyngby) 6-7(4), 3-6
  • Benjamin Hannestad/Jonas Zacho Larsen (KB) – Johannes Ingildsen/Simon Friis Søndergaard (KB) 6-3, 6-3

Mixeddouble finale

  • Maria Jespersen/Christian Sigsgaard (Gentofte) – Emilie Håkansson (HIK)/Carl Emil Overbeck (KB) 6-2, 6-4

Kamprogram søndag

Kl. 11.00: Karen Barritza – Emilie Francati

Efterfulgt af: August Holmgren – Christian Sigsgaard

Kl. 14.30 spilles finaler i dame- og herredouble

Frederik Løchte Nielsen/Philip Hjorth –  Benjamin Hannestad/Jonas Zacho Larsen

Emilie Francati/Helena Francati – Maria Jespersen/Caroline Fricke