DM: Barritza og Sigsgaard tager guldet

Hjemmebanefavoritten fra Birkerød, Karen Barritza, vandt karrierens første DM-guld udendørs. Christian Sigsgaard genvandt danmarksmesterskabet. I herredouble gik Frederik Løchte Nielsen og Philip Hjorth hele vejen.

Karen Barritza gik hele vejen ved DM på hjemmebane.

DM i tennis fandt søndag sin afgørelse i Birkerød Tennisklub. I damesinglefinalen havde Karen Barritza hjemmebanefordel i kampen mod Emilie Francati fra Gentofte.

Den fordel udnyttede Barritza på bedste vis og vandt kampen med 6-1, 6-4.

“Jeg får en rigtig god start. Det gør, at jeg får lov til at være inde i pointene og styre, når jeg kan. Til sidst ryger der måske et par procenter af mit spil, mens hun spiller bedre, og så bliver det lige pludselig lige. Det gjorde hende måske lidt mere usikker, så det var alt sammen rigtig godt,” siger Karen Barritza.

Det var hendes første DM-titel udendørs. Hun har tidligere vundet DM indendørs hele seks gange. At sejren kom på hjemmebane i Birkerød, gjorde det hele ekstra sødt for Fed Cup-spilleren.

“Det er rigtig dejligt, og det har været en rigtig god oplevelse til et fantastisk arrangement. Hele klubben har gjort rigtig meget ud af det, så det er jeg rigtig glad for,” siger Karen Barritza.

SE ELLER GENSE SINGLE-FINALERNE

Stærk turnering

Christian Sigsgaard genvandt DM-titlen i herresingle.

Finalen i herresingle blev en gentagelse af sidste års finale, idet Christian Sigsgaard og August Holmgren stod over for hinanden. De Gentoftespillere leverede en forrygende kamp. August Holmgren kom bedst fra start og vandt første sæt med 6-4.

Andet sæt blev afbrudt af en regnvejrspause, og det var Christian Sigsgaard, der kom bedst ud fra den. Han nappede de to sidste sæt med 6-4 og 6-3. DM-titlen var Sigsgaards anden på stribe og tredje i alt.

”Jeg synes, at det er højt niveau fra start til slut. I første sæt spiller August godt på de vigtige bolde. Jeg spiller egentlig rigtigt, men han svarer godt igen og spiller aggressivt. Det er så til mit held, at der kommer lidt regnvejr, så jeg får lov til at samle tankerne lidt. Banen bliver lidt tungere og jeg kommer bedre ind i duellerne. Det hjælper mig meget til at komme længere frem i banen og presse ham,” siger Christian Sigsgaard.

Han vandt lørdag også mixeddoublerækken med makkeren Maria Jespersen.

Turneringen i år havde et stærkt felt. Så der var kvalificeret modstand hele vejen for Christian Sigsgaard.

”Det er klart, at når der er rigtig mange med, så er det endnu federe at vinde. Jeg vidste fra starten, at der var rigtig mange med. Selv blandt kvalifikationsspilerne var der nogen, man er bange for at møde. Det har været en rigtig fed turnering,” siger Christian Sigsgaard.

Guld til Lyngby og Gentofte

For første gang siden 2007 vandt Frederik Løchte Nielsen en DM-titel.

Turneringens to sidste medaljesæt skulle uddeles i henholdsvis dame- og herredouble. Hos damerne var den en ren familieaffære, idet alle på banen som minimum var kusiner.

Søskendeparret Helena og Emilie Francati (Gentofte) var på dagen bedre end deres kusiner Maria Jespersen og Caroline Fricke. Finalen blev aldrig rigtig spændende, og Helena og Emilie vandt med 6-2, 6-2.

I dagens sidste finale var der straks mere spænding om udfaldet. KB-duoen Benjamin Hannestad og Jonas Zacho Larsen lod sig ikke dupere af, at Frederik Løchte Nielsen med makker Philip Hjorth stod på den anden side.

Lyngbydrengene tog første sæt i tiebreak, men Zacho Larsen og Hannestad kom igen og vandt andet sæt med 6-4. Så skulle finalen afgøres i en matchtiebreak.

Her opbyggede Løchte Nielsen og Hjorth hurtigt et stort forspring. Og selvom KB-parret fik afvist et par matchbolde, var det ikke nok til at ændre slutfacit: Guld til Frederik Løchte Nielsen og Philip Hjorth.

Resultater

Damesingle

Karen Barritza (Birkerød) – Emilie Francati (Gentofte) 6-1, 6-4

Herresingle

August Holmgren (Gentofte) – Christian Sigsgaard (Gentofte) 6-4, 4-6, 3-6

Damedouble

Emilie Francati/Helena Francati (Gentofte) – Maria Jespersen/Caroline Fricke (Gentofte) 6-2, 6-2

Herredouble

Frederik Løchte Nielsen/Philip Hjorth (Lyngby) – Benjamin Hannestad/Janos Zacho Larsen (KB) 7-6(4), 4-6, 10-6

Mixeddouble (lørdag)
Maria Jespersen/Christian Sigsgaard (Gentofte)
 – Emilie Håkansson (HIK)/Carl Emil Overbeck (KB) 6-2, 6-4