Finalegentagelse hos kvinderne

Endnu engang bliver damernes DM-finale for hold et opgør mellem KB og HRT. Både damernes og herrernes finale spilles søndag kl. 10 på Frederiksberg.

Laura Brunkel er klar til sin første DM-finale med KB.

Damernes DM-finale bliver en gentagelse af sidste års finale, når KB og HRT tørner sammen. Det står klart efter semifinalerne ved Medaljespillet, der afholdes hos KB på Frederiksberg.

KB fik ellers den værst tænkelige start på deres semifinale mod Gentofte. Førstesinglen Rebecca Munk Mortensen måtte trække sig med en skade efter kun et enkelt parti mod Emilie Francati.

Men der skulle mere til at chokere de forsvarende mestre. Vilma Krebs Hyllested, Laura Brunkel og Cecilie Agerbek Fridthjof tabte kun i alt syv partier i de resterende singler.

Doublerne, hvor KB kun havde brug for en enkelt sejr, var straks mere tætte. Emilie Francati og Frederikke Pape vandt første sæt og havde bragt sig foran i andet.

I andendoublen vandt KB’erne Natacha Schou og Cecilie Agerbek Fridthjof første sæt med 6-0. Og de var også på 5-1 i andet. Men der blev misset matchbolde både ved 5-1 og 5-2, inden Gentofte ved Emma Håkansson og Milla Hoffmann kom på 4-5.

Men så gik den ikke længere. Schou og Agerbek Fridthjof fik lukket kampen og dermed semifinalen.

Dermed var KB’s kvinder endnu en gang i en DM-finale. Selvom det er sædvane for en del af spillerne, er det helt nyt for Laura Brunkel, som efter skaden til Rebecca Munk Mortensen må forventes at skulle indtage en hovedrolle i DM-finalen søndag. Det ser den 17-årige frem til.

“Det bliver vildt fedt. Man spiller ofte meget alene. Så det er fedt for en gang skyld at kunne spille for et hold. Især når der er så god stemning på holdet,” siger Laura Brunkel.

‘Fuld ild i morgen’

Johanne Svendsen gjorde kort proces i sin single.

Doublerne blev ikke nødvendige i semifinalen mellem HRT og B.93. Hørsholms to bedste singler, Johanne Svendsen og Elena Jamshidi, afgav hver et enkelt parti mod henholdsvis Nicoli Pereira og Ophelia Ruus.

HRT’s fjerdesingle Sofia Mortensen havde også totalt styr på sin kamp mod Amani Azarkan, der blev slået med 6-1, 6-1.

Tredjesinglen var straks mere tæt. Victoria Andersen (B.93) kom foran 3-0 in første sæt mod Frederikke Svarre. Men Svarre fik vendt sættet og vandt 6-4. Også i andet sæt var Frederikke Svarre leveringsdygtig i et comeback. Derfor kunne hun knytte næven, da finalebilletten var booket.

“Jeg glæder mig megameget til at spille for HRT og give mit bedste, uanset hvem der står på den anden side af nettet. Så håber jeg, at vi kan vinde,” siger Johanne Svendsen, da hun ser frem mod DM-finalen søndag.

“KB har et supergodt og enormt alsidigt hold med fire dygtige spillere og en masse gode reserver. Så for os vil det være en virkelig stor præstation at kunne vinde over KB på deres hjemmebane. Så det er fuld ild i morgen, og så håber vi på det bedste,” siger Johanne Svendsen.

Følg med

Tidligere i dag spillede herrerne deres semifinaler. Det artede sig sådan, at KB og KFUM står overfor hinanden.

Hele medaljespillet kan følges på live stream og live blog. Find links til det hele på: tennis.dk/medaljespil2024-inde

Resultater

KB – Gentofte 4-1

1. Rebecca Munk Mortensen – Emilie Francati 1-0 rtd.

2. Vilma Krebs Hyllested – Frederikke Pape 6-2, 6-1

3. Laura Brunkel – Emma Håkansson 6-1, 6-2

4. Cecilie Agerbek Fridthjof – Milla Maluka Hoffmann 6-1, 6-0

1. Vilma Krebs Hyllested/Laura Brunkel – Emilie Francati/Frederikke Pape 6-3, 5-2 (ikke færdigspillet)

2. Cecilie Agerbek Fridthjof/Natacha Schou – Emma Håkansson/Milla Maluka Hoffmann 6-0, 6-4

HRT – B.93 4-0

1. Johanne Svendsen – Nicoli Pereira 6-0, 6-1

2. Elena Jamshidi – Ophelia Ruus 6-1, 6-0

3. Frederikke Svarre – Victoria Andersen 6-4, 6-4

4. Sofia Mortensen – Amani Azarkan 6-1, 6-1