Flere internationale tennisturneringer til Danmark

Den danske tenniskalender bliver i år udvidet med en række internationale turneringer på den nyetablerede UTR Pro Tennis Tour gennem et samarbejde mellem Universal Tennis, Leschly Tennis Foundation og Dansk Tennis Forbund.

UTR holdt sidste år flere opvisningsturneringer med deltagelse af bl.a. Holger Rune.

UTR Pro Tennis Tour er et innovativt format i international tennis, der skaber flere muligheder for elitespillere til at konkurrere samt forbedre deres spil og økonomi. Turneringerne er kønsopdelt og afvikles med singler over en uge. Adgangen er baseret på spillernes Universal Tennis Rating (UTR), og turneringsformatet består af først puljer og senere et slutspil.

De første i Skandinavien

UTR Pro Tennis Tour-turneringerne i Danmark begynder henholdsvis den 24. maj for damer hos B93 i København og den 14. juni for herrer i Hørsholm Rungsted Tennisklub. Turneringerne bliver de første i Skandinavien og er en del af en større tour i Europa med turneringer i Spanien, Tjekkiet, Bulgarien og Rumænien, ligesom touren ruller i Australien, USA og Sydamerika.

Universal Tennis støtter hver turnering med 25.000 dollars for at skabe flere og bedre muligheder for de mange aspirerende, professionelle spillere placeret mellem nr. 200-2000 på UTR-ranglisten.

“Vi er begejstrede for at fortsætte udvidelsen af UTR Pro Tennis Tour i Europa. Universal Tennis ønsker at samarbejde med forbund verden over, og vores samarbejde med Dansk Tennis Forbund er etableret for spillerne og sporten,” siger ​Mark Leschly, formand og direktør i Universal Tennis.

Flere gode kampe på hjemmebane

Hos Dansk Tennis Forbund er direktør Emil Bødker glad for perspektiverne i at få de professionelle turneringer til landet.

“Vi er først og fremmest rigtig glade for, at vores bedste spillere kan få flere gode kampe på højt niveau på hjemmebane. Dernæst er det godt for sammenhængskraften i tennisdanmark, at DTF og Universal Tennis samarbejder om terminerne for turneringerne, så spillerne har mulighed for at prioritere individuelle turneringer og holdkampe,” siger Emil Bødker.

Universal Tennis og Leschly Tennis Foundation samarbejder blandt andet med Dansk Tennis Forbund om dommere til turneringerne.

Om UTR Pro Tennis Tour (PTT)

UTR Pro Tennis Tour startede officielt den 1. januar 2021 med en tre-årig forpligtelse på over 20 millioner dollars for at støtte tennis globalt med præmiepenge, arrangørhjælp, teknologi, logistik og jævnbyrdige kampmuligheder.

Universal Tennis afprøvede i første omgang UTR PTT i foråret 2020 for at sikre turneringer i spillernes hjemlande, da ATP-, WTA- og ITF-turneringer blev aflyst pga. COVID-19-pandemien. Den innovative og åbne UTR PTT er skabt med protokoller for sikkerhed, moderne teknologi, begrænset turneringspersonale og nedskæring i omkostninger for bevare spillernes præmiepenge.

Læs mere på www.myutr.com/ptt