Jubel over Clara Tausons første WTA-titel

Sportschefen i Dansk Tennis Forbund er fuld af beundring oven på Clara Tausons finalesejr ved WTA-turneringen i Lyon.

Clara Tauson havde i en alder af 18 år allerede ni professionelle titler på sit CV. Men søndag fik hun sin hidtil største sejr, da hun vandt WTA-turneringen i Lyon.

I finalen besejrede hun den ti år ældre schweizer Viktorija Golubic med 6-4, 6-1. Begge spillere var kommet gennem kvalifikationen for at nå hovedturneringen. Det var første gang siden Japan Open i 2017, at to kvalifikationsspillere mødtes i en WTA-finale.

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, er fuld af begejstring oven på Clara Tausons triumf.

”Fantastisk finale. Fantastisk turnering. Det har været skønt at følge Clara gennem hele ugen, hvor hun ikke blot har vundet over flere top-100-spillere, men vundet stort,” indleder Jens Anker Andersen.

”Jeg hæfter mig især ved det mentale. Hun tackler med- og modgang på samme måde, hvilket er virkelig vigtigt på det her niveau. Og så har hun så meget fart i armen. Det giver mange nemme point i kampene.”

Clara Tauson, der de sidste to år er kåret til Årets tennisspiller, rykker med sejren i Lyon for første gang ind i top-100 på verdensranglisten.

”Claras potentiale er helt i top, og hun bliver ved med at bygge på. Der skal lyde en stor cadeau til både Clara, men også hele teamet omkring hende med hendes træner Olivier Jeunehomme,” siger Jens Anker Andersen, der er kaptajn for det kvindelige landshold, Billie Jean King Cup-holdet, hvor KB-spilleren allerede har været fast inventar i en årrække.

Artiklen fortsætter under tweetet med Claras tweeder.

Holger Rune tæt på ATP-turnering

Sideløbende med Clara Tausons finale i Lyon var dansk tennis andet stor håb ligeledes i aktion. Holger Rune spillede semifinale i kvalifikationen til den kommende uges ATP-turnering i Santiago, Chile. Her mødte han Emilio Gomez (ATP: 174)  fra Ecuador, der er søn af Roland Garros-vinderen fra 1990, Andrés Gomez.

På det sydamerikanske grus var Holger Rune bedst på dagen. Han vandt med 6-3, 4-6, 6-1. HIK-spilleren er dermed kun én sejr fra sin anden ATP-turnering på lige så mange uger efter denne uges deltagelse i Argentina Open.

Clara Tausons vej til finalen

  • Semifinale: Paula Badosa, ESP, (WTA: 73), 7-5, 6-1
  • Kvartfinale: Camila Giorgi, ITA, (WTA: 81), 6-3, 6-1
  • 2. runde: Timea Babos, HUN, (WTA: 105), 6-2, 6-3
  • 1. runde: Ekaterina Alexandrova, RUS, (WTA: 33), 6-3, 6-4

Kvalifikation

  • 2. runde: Amandine Hesse, FRA, (WTA: 286), 6-4, 6-2
  • 1. runde: Juline Fayard, FRA, 6-2, 6-0