Fra DM til UM: ”Mesterskaberne øger niveauet generelt i dansk tennis”

Lyngby Tennisklub er i disse dage fyldt med glade børn og unge, som spiller med ved dette års UM Ude – Powered by STATE. Flere af ældste spillere var også på deltagerlisten ved seniorens DM i Aalborg for få uger siden. Vi har fanget fire af dem til en snak om mesterskaber.

Et af de absolutte højdepunkter i tenniskalenderen er UM Ude – Powered by STATE. Onsdag stemplede de seedede spillere ind i hoveturneringen ved ungdomsmesterskabet, og flere af spillerne fra de ældste rækker er for få uger siden hjemvendt fra DM i Aalborg.

Men hvad er egentligt det sjoveste ved at spille UM og DM? Vi har taget en snak med fire af spillerne, der har deltaget i begge dele.

Anders Bjørn Møller, Hørsholm Rungsted, Christoffer Delfort, KB (U18)

Hvad gør det fedt at spille både UM og DM?

Anders: ”DM og UM er begge danmarksmesterskaber. Det ene er for seniorer, og det andet er for juniorer. Men det er mange af de samme spillere, der træder igen. Og så er der selvfølgelig en masse unge spillere, som er på vej frem til UM.”

Christoffer: ”Det er altid dejligt at spille – både UM og DM. Der er altid god lir herude på anlægget.”

Hvad er de største forskelle så?

Anders: ”Den største forskel er, at her til UM er der flere rækker bestående af flere aldersgrupper. Til DM var det én samlet gruppe. Det gør det selvfølgelig lidt anderledes.”

Hvad er det specielle ved et mesterskab?

Christoffer: ”Det er meget sjovere at spille mesterskaber, end så mange andre turneringer, synes jeg personligt. Folk går meget op i det, og der er flere, der stiller op, kontra en normal turnering. Og så bliver der altid gjort meget ud af det.”

Anders: ”Ja, det er rigtigt. At vi at alle sammen er samlet til mesterskaberne danner en god turnering og med højt niveau. Og det øger måske også niveauet generelt i dansk tennis.”

Marie Benmouyal, Vester Skerninge, 15 år (U16)

Marie Benmoyal

Hvad er den største forskel på at spille DM og UM?

”Til DM kan man møde alle fra stort set alle årgange, det kan man ikke til UM. Men ellers minder DM og UM faktisk meget om hinanden.”

På hvilke punkter minder UM og DM om hinanden?

”Kampene er ret ens. DM er sværere, men man bliver mere udfordret til DM og UM, end til andre turneringer, synes jeg. Og så er stemningen bare federe end til de andre turneringer. Der er mere på spil til mesterskaber. Folk kæmper, og der bliver aldrig rigtig givet op. Det, at alle er med, er bare fedt. Vi bruger også meget tid på at heppe på hinanden.”

Sophia Ragus, Fruens Bøge, 15 år (U16)

Er der nogen ligheder ved at spille UM og DM?

”Sammenholdet og stemningen er præcis den samme. Med DM er det lidt mere forskelligt med alderstrin, fordi det er senior og mere blandet. UM snakker man med alle, men jeg snakker mest med dem på min egen alder.” 

Hvad er det sjoveste ved at spille med til et mesterskab?

”Det er at se alle og være sammen med sine venner. Jeg er fra Fyn, så jeg ser ikke dem fra Sjælland så tit. Det er virkelig hyggeligt. Specielt når det er godt vejr. Det handler både om at spille tennis, men det handler lige så meget om det, der sker uden for banen.”

Følg med i UM ude – Powered by STATE

UM kan følges lige her.