Morten Fritz Rasmussen fra Allerød er Årets ildsjæl

Morten Fritz Rasmussen fra Allerød Tennis & Padel er kåret til Årets ildsjæl 2023 i dansk tennis. Formanden tager ansvar for mere end egen klub og er foregangsmand for sporten i hele kommunen.

Morten Fritz Rasmussen (t.v.) fik onsdag eftermiddag overbragt nyheden om, at han er Årets ildsjæl af bestyrelsesmedlem i Dansk Tennis Forbund Rasmus Gråskov.

Træningen blev afbrudt, og der blev helt stille, da bestyrelsesmedlem i Dansk Tennis Forbund, Rasmus Gråskov, trådte ind på bane 4 i Allerød Tennis & Padel med et diplom og en buket blomster i favnen. Han kunne nemlig overbringe nyheden om, at klubbens formand Morten Fritz Rasmussen er kåret til Årets ildsjæl.

På banen blev Morten Fritz Rasmussen straks efter omringet af venner, familie og kollegaer i bestyrelsen, der havde gemt sig for at kunne overraske og lykønske formanden med prisen. Herefter modtog han en velfortjent klapsalve.

At valget faldt på netop Morten Fritz Rasmussen til Årets ildsjæl, skyldes blandt andet hans store engagement. Han har været med til at forvandle Allerød Tennisklub fra en sommerklub til en helårsbane, da klubben har fået egen hal. Hallen drives i samarbejde med Lynge Tennis og Blovstrød Tennis, således at tennis i kommunen samlet set har fået et løft.

”Morten Fritz Rasmussen er indbegrebet af en ildsjæl, hvor evner og engagement går op i en højere enhed. Mortens foreningshjerte brænder for at skabe de bedste forhold og muligheder for nye og nuværende udøvere af tennis og padel. Han tager ansvar, der rækker udover sin egen klub og kommer tennissporten til gode i hele Allerød Kommune. Især hans visioner og indsats med tennishallen i Allerød har gjort indtryk, da hallen gør en kæmpe forskel for sporten i lokalområdet,” siger formanden i Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe.

Beæret og berørt

Efter at have sundet sig lidt ovenpå overraskelsen og kåringen til Årets ildsjæl 2023 havde Morten Fritz Rasmussen selv et par ord at sige til de fremmødte. Ikke mindst takkede han sin familie og de øvrige bestyrelsesmedlemmer i Allerød Tennis & Padel for altid at stå bag ham.

”Det er utrolig dejligt. Man tænker ikke så meget over selv, at det arbejde, man laver, også betyder noget for andre. Prisen er med til at ramme det hele ind. Alt, det man gør, som man gør, fordi man godt kan lide det. Jeg er meget stolt. Det kan ikke blive meget større,” sagde årets ildsjæl.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Morten Fritz Rasmussen blev også overrasket af familie og venner, da han fik overrakt prisen som Årets ildsjæl.

Morten Fritz Rasmussen er en særdeles populær herre i Allerød, for han tager altid handling på tingene. Og ambitionerne for klubben har også gjort, at to nye padelbaner er blevet indviet i år efter tre års intenst arbejde. Formanden har været med til at sikre stor medfinanciering fra fonde, hvilket har kunnet lade sig gøre på grund af klubbens sunde økonomi.

Samtidig har Morten Fritz Rasmussen ligesom med tennishallen været meget inde over byggestyring og sparring med leverandører. Resultatet har vist sig med det samme, da klubben fik 200 nye padelmedlemmer på den første måned.

Allerødformanden formår at samle og inspirere alle i lokalområdet, og det gør ham til en rigtig ildsjæl.

Rekordmange indstillinger

I år er det femte gang, at prisen som Årets ildsjæl kåres af Dansk Tennis Forbund. Alle har haft mulighed for at indstille en kandidat til prisen. Og det har i år udmøntet sig i 36 indstillinger fordelt på 31 navne.

”Dansk tennis og padel er velsignet med rigtig mange ildsjæle, der hver eneste dag knokler for, at så mange som muligt kan nyde sporten. I år har vi haft et særdeles stærkt felt af indstillede til prisen som Årets ildsjæl, hvilket de tre nominerede også vidner om. Det bekræfter mig i endnu en gang i, at tennis- og padelsporten er i gode hænder herhjemme.”

Udover Morten Fritz Rasmussen var Lisbeth Morell fra Næstved og Thomas Brogaard fra Horsens nomineret til Årets ildsjæl.

Med til prisen som Årets ildsjæl 2023 følger desuden æren af to billetter til Roland Garros i 2024.

OM PRISEN

Ildsjælene i dansk tennis og padel indtager mange roller, så som træner, turneringsarrangør, bestyrelsesmedlem, banemand eller noget helt femte. Så det er ikke til at sige, hvilken funktion Årets ildsjæl udfylder. Men det vægter højt, hvis…

  • ildsjælens engagement kommer mange til gode
  • ildsjælen har været med til at tiltrække og/eller fastholde medlemmer i tennis- og/eller padelsporten
  • ildsjælen har leveret en ekstraordinær indsats for sin klub
  • ildsjælen med succes har søsat initiativer, der kan tjene som inspiration for andre klubber
  • ildsjælens engagement rammer grupper, der traditionelt er underrepræsenterede i idrætten
  • ildsjælens virke er med til at sætte tennis og/eller padelsporten i det bedst mulige lys.

Alle har haft mulighed for at indstille en kandidat. Det er et krav, at kandidaten er medlem af en klub under Dansk Tennis Forbund. Det har givet 36 indstillinger fordelt på 31 personer.

Prisen blev første gang uddelt i 2019, hvor Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub blev vinderen. I 2020 løb Frits Rasmussen fra Ribe Tennis Klub med æren, i 2021 kunne Jytte Majcherek fra Albertslund Tennis bryste sig af prisen, og sidste år gik prisen til Rita Jørgensen fra Bryrup Tennisklub.