Gigantisk triumf: Holger slår Djokovic

Holger Rune har slået sit navn fast med syvtommersøm i international tennis. Den 19-årige har vundet Paris Masters efter fem sejre i træk over spillere fra top-10 på verdensranglisten. I en sindssygt spændende finale blev verdensstjernen Novak Djokovic slået med 6-3, 3-6, 7-5.

Mandag vil Holger Rune være at finde som nummer 10 på verdensranglisten.

”På vegne af dansk tennis er jeg vildt glad for, at vi har fået en fuldblods verdensstjerne på ATP-touren. Det er en kæmpe cadeau til Holger og hele hans team, at han allerede som 19-årig er nået så langt.”

Sådan siger formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, efter Holger Rune søndag triumferede i Rolex Paris Masters.

Turneringssejren kom, efter Holger Rune for to uger siden vandt Stockholm Open, mens han var i finalen i Basel i sidste uge.

”Lige siden US Open – men især i de seneste tre uger – har Holger været helt outstanding. Det har været ekstremt imponerende at følge, hvordan han kamp for kamp har bygget på og slået den ene topspiller efter den anden,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Kæmpe drama

I første sæt i finalen benyttede Novak Djokovic sin store rutine fra Masters-finaler og brød Holgers serv i kampens fjerde parti. Der fra tabte serberen kun ét enkelt point i egen serv og vandt sættet med 6-3.

Holger Rune var langt bedre med fra andet sæts start. Ved første mulighed brød han Djokovics serv. Den fordel udnyttede den 19-årige til fulde og tvang kampen ud i afgørende sæt med 6-3.

I tredje sæts fjerde parti så det sort ud, da Djokovic brød serv. Men Holger svarede eminent igen og brød tilbage efter et passerslag med forhånden. Herefter fulgtes de til 5-5, hvor Holger Rune brød serberens serv.

Da han skulle serve kampen hjem, blev det et maratonparti på mere end 15 minutter, hvor Djokovic havde stribevis af breakbolde. Men på sin anden matchbold kunne Holger kaste sig omkuld på banen efter karrierens første triumf.

Første dansker i top-10

Kun en uge efter Holger Rune blev den første danske herre i top-20 på verdensranglisten, kan han mandag se frem til at blive den første i top-10. Her vil han nemlig indtage pladsen som nummer 10 lige foran Hubert Hurkacz, som Holger slog i anden runde i Paris.

Samtidig bliver Holger Rune førstereserve til Nitto ATP Finals, der er sæsonfinalen for verdens otte bedste spillere. Den turnering spilles 13.-20. november i Torino.

Hidtil har planen været, at årets sidste opgave for Holger Rune skulle være næste uges sæsonafslutning for spillere under 22 år, Next Gen ATP Finals*. Men danskeren har formentlig ikke noget imod at forlænge sæsonen med en uge.

*Holger Rune har efterfølgende meldt afbud til Next Gen ATP Finals.

Holger Runes vej til finalen i Paris

  • Første runde: Stan Wawrinka 4-6, 7-5, 7-6
  • Anden runde: Hubert Hurkacz /-5, 6-1
  • Ottendedelsfinale: Andrey Rublev 6-4, 7-5
  • Kvartfinale: Carlos Alcaraz 6-3, 6-6 rtd.
  • Semfinale: Felix Auger-Aliassime 6-4, 6-2