Giv en livreddende gave til jeres medlemmer

Dansk Råd for Genoplivning tilbyder sammen med TrygFonden, at idrætsforeninger i hele landet kan afholde gratis genoplivningssessioner for deres medlemmer og frivillige.

Foto: Dansk Råd for Genoplivning

Dansk Råd for Genoplivning tilbyder i samarbejde med TrygFonden 200 gratis genoplivningssessioner til idrætsforeninger i hele landet. Sessionerne skal afvikles fra maj til juli, og målgruppen er medlemmer og frivillige i foreningerne. Sessionerne kan holdes i forbindelse med træninger, kampe, forældremøder eller lignende, de tager kun 45 minutter – men de kan potentielt redde liv.

Hvad går det ud på?

Sessioner er ikke traditionelle førstehjælpskurser, men 45 minutters fokus på, hvad man skal gøre, hvis man bliver vidne til et hjertestop. Instruktørerne, som udsendes af Dansk Råd for Genoplivning, følger internationale retningslinjer, og da der kun er seks deltagere pr. instruktør, bliver undervisningen både koncentreret og intensiv.

Hvad skal I som forening sørge for?

I skal selv sørge for at finde et tidspunkt og et egnet lokale, og I skal også selv informere og invitere deltagerne, men derudover står DRG for resten.

Sådan bestiller I en genoplivningssession til jeres medlemmer

Send en email til DRG med følgende informationer:

  • Ønskede datoer og tidspunkter
  • Antal deltagere
  • Adresse (hvor skal sessionen afholdes)

Emailen skal sendes til Naja Fleckner i DRG på mailadressen:

naja.glavind.fleckner@regionh.dk  

Herefter finder og booker Dansk Råd for Genoplivning de relevante instruktører og vender tilbage til jer hurtigst muligt.

Har I spørgsmål?

Hvis I har spørgsmål, er I velkomne til at skrive til Naja Fleckner på ovennævnte emailadresse. I kan læse mere om genoplivning på https://genoplivning.dk

Baggrund

Den gratis træning i genoplivning er en del af en ny kampagne (”Get trained. Save lives”), som Det Europæiske Råd for Genoplivning (ERC) og UEFA står bag. Målet er at træne over 100.000 sportsfans, hold, frivillige og medarbejdere op til EM 2024. Dansk Råd for Genoplivning (DRG) er det nationale råd under det Europæiske Genoplivningsråd og tilbyder i samarbejde med TrygFonden en pulje af op til 200 gratis genoplivningssessioner.