Clara vinder prestigefyldt landsholdspris

Danmarks bedste kvindelige tennisspiller hyldes for sin præstation ved Billie Jean King Cup. Clara Tauson lader præmien gå til kræftramte børn.

View this post on Instagram

A post shared by Dansk Tennis Forbund (@dansktennisforbund)

Efter en afstemning blandt tennisfans er Clara Tauson blevet tildelt prisen Billie Jean King Cup Heart Award. Mere specifikt vandt Clara Tauson Heart Award for Europe/Africa Group I I en direkte duel med Hollands Suzen Lamens.

”Jeg var meget overrasket da jeg blev kontaktet om at jeg havde vundet den prestigefyldte Billie Jean King Heart Award. Det er naturligvis meget specielt, da det er tennisinteresserede, som afgiver deres stemme,” siger Clara Tauson.

Den danske førstesingle vandt alle sine fem kampe under Billie Jean King Cup i Portugal uden at afgive sæt. De bedste skalpe var mod Maria Sakkari fra Grækenland og Viktoriya Tomova fra Bulgarien.

Det blev også til en tennisopvisning i form af 6-0, 6-0 mod Ungarns Natalia Szabanin. På sidstedagen sikrede Clara Tausons over Letlands Darja Seminastaja, at Danmark rykkede. Dermed skal holdet for første gang i historien spille en hjemmekamp i Billie Jean King Cup.

Donerer til kræftramte børn

Heart Award-afstemningen, som sluttede i sidste uge, giver fans mulighed for at tilkendegive, hvem de synes, ​​der repræsenterede deres lande med mod og udmærkelse under den seneste runde af Billie Jean King Cup.

”Jeg er meget taknemlig for at så mange har udvist interesse for uddelingen af denne pris og har valgt at afgive en stemme på deres favoritspiller. Så kæmpetak til alle som har stemt og specielt til dem, der har stemt på mig. Jeg er meget beæret og taknemlig,” siger Clara Tauson.

”Og naturligvis også en stor tak til mine holdkammerater, for at vi sammen skabte en helt speciel uge.”

Med til prisen og æren hører også 2.000 dollars, som Clara Tauson kan lade gå til en velgørenhedsorganisation efter hendes eget valg.

Clara Tauson har valgt at penge skal gå til ’Kræft er ikke for børn’. Det er Kræftens Bekæmpelses indsats for de 380 børn og unge under 25 år, som hvert år får kræft – og de 50.000 børn, som lever med en kræftsyg far eller mor.

Læs mere om Kræft er ikke for børn.