Glad formand i Herning: ”Det er det hele værd”

Herning Tennisklub har lagt et stort arbejde i at blive klar helt klar til at afholde DM. Formanden glæder sig til at kunne præsentere toptennis for de lokale.

Formand for Herning Tennisklub, Christoffer Madsen, har taget fri hele ugen for at få det hele til at glide ved DM.

Forberedelserne har været mere end et år undervejs. Nu skal frugterne høstes. Herning Tennisklub har slået dørene op til DM ude – Powered by Lokal Forsikring.

”Det fås ikke bedre. Der har været mange store spørgsmålstegn ved det hele. ’Kan vi løfte den opgave?’ Men nu sidder vi her og endelig er kommet i gang, og tennisanlægget er så smukt,” siger Christoffer Madsen.

Han er formand i klubben. Da Danmarks Idrætsforbund for mere end et år siden meldte ud, at den store DM-uge kom til Herning i 2024, dukkede der kort efter en forespørgsel op fra Dansk Tennis Forbund.

”Har I lyst til at være værter for DM?”

Har vi nok baner?

Den 27-årige formands primære bekymring var, om klubben nu havde baner nok. Herning Tennisklub, som ligger side om side med det gamle Herning Stadion, råder over seks fuldblods grusbaner. Men langt det meste af danmarksmesterskabet bliver spillet på de fire baner, der ligger tæt op ad det hyggelige klubhus med stort vinduesparti ud til banerne.

Derfor kunne Christoffer Madsens største bekymring hurtigt ryddes af vejen. Der fra tog lysten til at skabe noget fedt over.

”Det er bare en vildt fed mulighed for at få sådan et stort arrangement her til Herning Tennisklub. Det er ikke noget, vi har prøvet før. Så det er en fed udfordring, og så får man lov til at se en masse god tennis på anlægget,” siger Christoffer Madsen.

Sådan følger du DM-ugens mesterskaber

Sammen med resten af bestyrelsen og formanden for tenniscentret i Herning har Christoffer Madsen lagt masser af knofedt i at få det hele til at spille. Tilbagemeldingerne fra spillerne har ikke været til at tage fejl af. Banerne i Herning Tennisklub er rigtig gode.

”Det gør, at det er det hele værd. Alle de timer, man har brugt hernede. Vi må ikke glemme vores banemand, der har lagt ekstremt mange timer hernede og virkelig har kæmpet for, at få alle banerne til at stå knivskarpt. Så det er bare fedt, at de rigtig dygtige spillere også lægger mærke til, at banerne er fuldstændig i orden,” siger Christoffer Madsen.

Anlægget funkler – også efter DM

Herning Tennisklub er blevet klædt i DM-ugens farver.

Da Cristoffer Madsen og hans bestyrelseskollega Jacob Kristensen i november mødtes i klubben med et par udsendinge fra DTF hang hegnet om banerne lidt tungt nøjagtig som de mørke skyer på himlen.

Udtrykket er et helt andet nu, hvor DM er i gang. Herning Tennisklub har nemlig også benyttet anledningen til at forskønne anlægget. Der er købt nye net, netstolper, bænke, linjekoste og svampe til at suge det regnvand op, som ingen håber kommer.

Og så er der hegnet. Danmarksmesterskabet blev en løftestang i dialogen med kommunen. Med en egenbetaling på cirka 30 procent er det blevet til et splinternyt hegn.

”De er generelt rigtig fine og snakke med. Men det er klart, at det giver lige lidt mere pondus, at det rent faktisk også er kommunen, der har været med til at trække DM-ugen til Herning. De ved godt, at der er nogle anlæg, der lige skal opgraderes lidt for at det kan lade sig gøre,” siger Christoffer Madsen.

Han har været formand de sidste to år i klubben, og nu glæder han sig over, at have et lækkert og indbydende anlæg, når alle DM-ugens bannere kommer ned efter denne uge.

Herning rykker sammen i bussen

Christoffer Madsen fortæller, at opbakningen fra klubbens cirka 200 medlemmer har været stor. Folk har været villige til at tage flere frivillige tørne i ugens løb. Den store opgave er med til at bringe klubbens medlemmer tættere sammen.

”Vi rykker sammen i bussen og får det her til at lykkes. Rigtig mange af vores ældre, som er hernede som frivillige, spiller primært om formiddagen. Så de ser måske ikke helt lige så mange af de andre medlemmer. Så man får lige sat ansigt på folk her i klubben og snakket på kryds og tværs på en anden måde, end vi normalt gør. Det er bare superfedt at vi mødes blandt forskellige aldersgrupper,” siger Christoffer Madsen.

Desuden har Herning allieret sig med flere omegnsklubber, hvilket også har kastet frivillige kræfter af sig.

“Rowing umpires” er blandt de roller, som de frivillige i Herning tager sig af.

Hjælpende hånd fra Aalborg

Herning Tennisklub har også fået en stor assist fra kollegaerne i Aalborg Tennisklub. Den nordjyske storby var vært for de to første udgaver af den store DIF DM-uge, hvor omkring 40 sportsgrene afholder danmarksmesterskaber på samme tid. Så Aalborg havde bidt skeer med det, som Herning stod overfor i år.

”Det har betydet, at vi ikke har startet helt på bar bund. De har lavet en virkelig fin håndbog, som vi har kunnet tage udgangspunkt i med rigtig mange ting. Det har været en kæmpe hjælp,” siger Christoffer Madsen.

Tilskuere i DM-hotspot

Med hidsige dueller på det herningensiske grus er der rigeligt at glæde sig over for de lokale. Formanden siger, at de skam godt kan spille tennis i Herning. Men at DM bare er på et andet niveau. Det har allerede stået klart for de lokale frivillige under kvalifikationen mandag og tirsdag.

”Det gør jo en lille smule ondt, når man selv er med til at spille på det lokale divisionshold, og de siger, at de aldrig har set så god tennis på anlægget. Men jeg kan jo kun give dem ret,” siger formanden med et smil.

Han glæder sig til forhåbentlig at kunne præsentere toptennis for endnu flere lokale, når der for alvor kommer gang i DM-ugen fredag, lørdag og søndag. Her vil området omkring stadion huse mesterskaber i blandt andet beachvolley, cricket, petanque og flag football.

Derfor håber Christoffer Madsen, at der bliver fyldt godt op på den tribune, der sat op ved DM’s center court.

”Når de andre sportsgrene kommer i gang, og der kommer liv i hele området, så tror jeg, at der er rigtig mange, der kommer ind og ser noget tennis. Så jeg er vildt spændt på at se, hvor mange tilskuere vi får i løbet af ugen,” siger Christoffer Madsen.

De tilskuere, der ikke finder vej til Herning Tennisklub, behøver ikke at blive helt snydt for DM-tennis. Singlefinalerne vises nemlig direkte på SPORT LIVE fra klokken 15 på søndag.

Herning-formanden håber, at der sidst på ugen bliver fyldt godt op på den midlertidige tribune ved center court.

Facts om DM-ugen

  • DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.
  • Cirka 140 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Herning den 17.-23. juni 2024.
  • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene, hvilket dækker over flere end 100 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, dart, golf samt tennis, padel og pickleball.
  • Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Herning.
  • Hvis man ikke kan være til stede i Herning, kan man følge DM-ugen på Danmarks Radio og Sport Live, hvor der sendes flittig fra DM-ugen.
  • Det er tredje gang, DM-ugen afholdes. De to første år var i Aalborg. I 2025 går værtsbystafetten tilbage til Aalborg, mens Herning er vært igen i 2026.
  • Se mere på www.dmugen.dk

Sociale medier og app