Gør som Korsør Tennisklub: Boost jeres klubs medlemstal med TennisAktiv60+

Sidste år indgik Korsør Tennisklub og Bevæg dig for en livet en vækstaftale med fokus på træningstilbuddet ”TennisAktiv60+”. Målet var at tiltrække flere spillere over 60 år til klubben – også dem, som aldrig har slået til en bold før. Det er lykkedes, og din klub kan gøre det samme.

Korsør Tennisklub har haft stor succes med træningstilbuddet TennisAktiv60+. Din klub kan gøre det samme. Foto: Korsør Tennisklub

I den vestsjællandske by Korsør er de rød-orange grusbaner gennem det sidste par år blevet flittigt brugt i formiddagstimerne hver tirsdag og torsdag. De er nemlig blevet booket fast til en helt bestemt gruppe af Korsør Tennisklubs medlemmer.

For nogle år siden blev formanden for Korsør Tennisklub Henning Stokholm Buch kontaktet af Johannes Klentz Jørgensen, der er konsulent i DGI Tennis og Dansk Tennis Forbunds fælles indsats: Bevæg dig for livet – Tennis.

”Da jeg bliver formand, kommer jeg i kontakt med vores lokale tenniskonsulent, Johannes, der synes, at vi skal lave en masse sammen. Og så fandt vi ud af, at vi skulle prøve 60+, og det fik vi så igangsat for første gang i 2021,” siger Henning Stokholm Buch.

Sammen med Bevæg dig for livet fik Korsør Tennisklub blandt andet lavet flyers, kontaktet Ældre Sagen og lavet en notits i lokalavisen for at gøre opmærksom på tilbuddet om TennisAktiv 60+ i klubben. Korsør Tennis Klub har både kørt et forløb med TennisAktiv 60+ i 2021 og i 2022. Begge gange var der kun enkelte, som faldt fra efter introforløbet – resten er blevet i klubben. Det har givet 18 nye medlemmer i aldersgruppen fra 60 år og op. En stor stigning for klubben, der nu har 115 medlemmer.

”En del af styrken ved at satse på 60+ er, at hvis man får sat det i gang på den rigtige måde, så går de hurtigt hen og bliver en selvstyrende gruppe. De kan klare sig selv.”

En målrettet vækstaftale til din klub

TennisAktiv60+ kan startes op som en del af en vækstaftale, som er et målrettet udviklingsforløb over tre år tilpasset din klub. Formålet med at indgå en vækstaftale er at skabe øget engagement – og ikke mindst at sikre konkrete resultater i form af nye, glade og veltilfredse medlemmer.

I vækstaftalen bliver der i et samarbejde mellem den lokale tenniskonsulent og klubben opstillet målsætninger med udgangspunkt i klubbens muligheder og medlemspotentiale og hertil udarbejdes der handleplaner for, hvordan og hvornår klubben kan opnå målene.

”Jeg synes, at konceptet er godt bygget op. Der er en fornuftig økonomi i det. Det er ikke fordi, at klubben skal lægge en hel masse penge. Det er også attraktivt for 60+’erne, at de får mulighed for at få en ketsjer med i købet.”

Som en del af TennisAktiv 60+ stiller klubben nemlig alle kursister en ny og velegnet låneketsjer til rådighed under introforløbet. Vælger kursisten efterfølgende at melde sig ind i klubben, får kursisten ketsjeren uden ekstra betaling.

Flere af TennisAktiv 60+-spillerne i Korsør Tennisklub havde aldrig spillet tennis før. Foto: Korsør Tennisklub

For formanden Henning Stokholm Buch og resten af Korsør Tennisklub har samarbejdet med Bevæg dig for livet fungeret upåklageligt. De er begejstrede for strømmen af de nye 60+-medlemmer, der hver uge fylder klubben med gode historier og tennisglæde på banerne. De er nemlig også en stor del af de sociale arrangementer, som klubben står for.

”Vi vil helt klart fortsætte med TennisAktiv 60+. Det er også fordi, at man jo bliver dygtigere til tingene, når man gentager det. Så finder man ud af, hvad man skal gøre lidt bedre, hvad vi ikke behøver at gøre, og så er det også en styrke, at vi har nogle 60+’ere i klubben, som vi kan bruge som formidlere til at gå videre i deres netværk.”

”Når klubben har fundet en form at køre et projekt på, som vi synes har fungeret, så giver det mening at gøre det flere gange.”

Nye sprudlende og glade medlemmer

Tilbage i 2021 fik 70-årige Lisbeth, der er tilflytter til Korsør, en flyer fra Korsør Tennisklub i hånden af sin søn. I den stod TennisAktiv 60+ beskrevet. Og med en stor portion nysgerrighed mødte Lisbeth op til introdagen i maj sidste år – selvom hun aldrig havde spillet tennis før.

”Det var helt nyt for mig med tennis. Jeg har i mine unge dage spillet badminton, men det er en del år siden. Men det var ikke sådan, at jeg ikke kunne finde ud af at svinge en ketsjer. Det er dog noget anderledes. Men jeg har aldrig spillet tennis før. Og det er der faktisk flere af os, der aldrig har.”

”Men det sociale er lige så vigtigt som det at røre sig. Det er superhyggeligt at møde andre. Jeg er tilflytter til Korsør, jeg har kun boet her i fem år. Så det er en god måde at lære nye at kende på.”

Siden introdagen har korsoraneren været fast inventar i klubben minimum to gange om ugen, når hun mødes med de andre 60+-spillere eller til sociale arrangementer med de andre medlemmer. Faktisk er hun ikke til at drive væk fra klubben.

”For det første er det herligt at mødes med nogle andre, og så er det sjovt at spille tennis. Man får rørt sig på en god måde.”

”Der skal meget til, at jeg melder fra. Hvis jeg har andre aftaler, så prøver jeg at lægge dem efter træning. Og det er jo fordi, jeg synes, at det er sjovt, og derfor er villig til at skubbe andet lidt til siden og sige ’det må vente’.”

Det siger Korsør Tennisklubs TennisAktiv60+-medlemmer:

Bjørn:
Som tilflytter til Korsør inden for de sidste snart fire år, skal der skabes et nyt socialt netværk og dyrkes noget idræt. Tennis har derfor ligget godt til mig. Det at kunne måle sig selv og sin indsats på egen præstation er noget der altid har tiltalt mig. Min hustru havde via sit netværk fået en lille brochure med et tilbud om at blive medlem i Korsør Tennisklub 60+.

Connie og Jens: 
Som 73-årige, der aldrig har spillet tennis, er det ikke for sent at begynde.
Man står ikke alene, da klubbens “trænere” er behjælpelige med gode råd og vejledning.
Det er hyggeligt, sjovt og god motion for krop og sjæl. Det sociale sættes højt i klubben.

Gerda:
Der har været et superlærerigt og sjovt intro-forløb for os nybegyndere. Vi har derfor hurtigt lært hinanden at kende. Efter træningen sidder vi ofte og hyggesnakker over en kop kaffe. Det sociale vægter jeg meget, og klubben har rigtig gode faciliteter til dette – både ude og inde.

For mig er det ren helse. Jeg kan mærke, at jeg lever, og føler at jeg er 30 år igen – og får mit konkurrencegen aktiveret. Dejligt at jeg stadig kan bevæge mig, få motion, svede og have det sjovt med andre spillere.

Vil du vide mere?

Vækstaftaler

Siden opstarten af Bevæg dig for livet i 2016 har DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund indgået hele 295 vækstaftaler i samarbejde med landets tennisklubber. Det har været en væsentlig faktor i forhold til at skabe den flotte fremgang på 15.251 medlemmer over de seneste fem år. Se listen over klubber med vækstaftaler.

TennisAktiv 60+

Introforløb med minimum 6 timers prøvetræning og en ny låneketsjer til en venlig pris. Ved efterfølgende indmeldelse kommer ketsjeren gratis med i prisen. Der lægges stort vægt på hyggen og alt det sociale før, under og efter træningen. Læs mere om TennisAktiv 60+

Tøv ikke med at kontakte din lokale tenniskonsulent, hvis din klub er interesseret i vækstaftaler og/eller TennisAktiv 60+.