Hannah klar til debut ved Australian Open

16-årige Hannah Viller Møller skal for første gang spille med i hovedturneringen ved en Grand Slam-turnering for juniorer. I første runde møder hun en russer, som hun har besejret i en optaktsturnering.

Hannah Viller Møller får debut ved Australian Open. Foto: Kennet Havgaard.

Et af Danmarks største tennistalenter, Hannah Viller Møller, får lov at træde ind på en af tennissportens fineste anlæg, når hun er med ved juniorernes Australian Open.

I første runde skal den 16-årige dansker møde den et år yngre Alina Charaeva fra Rusland. Russeren er med en placering som nummer 35 mere end 100 pladser foran Hannah Viller Møller på juniorernes verdensrangliste. Alligevel er der udsigt til et meget lige opgør. Hannah Viller Møller vandt nemlig over netop Charaeva ved en opvarmningsturnering i Australien i sidste uge med cifrene 7/6 – 7/6.

”Jeg er imponeret af Hannahs resultater indtil nu i Australien – både i optaktsturneringen og i kvalifikationsturneringen til Australian Open. Det bliver en stor oplevelse for hende at spille med i en Grand Slam-turnering. Forhåbentlig kan den erfaring være med til, at Hannah kan komme med i flere Grand Slam-turneringer i 2018,” siger Jens Anker Andersen, der er sportschef i Dansk Tennis Forbund.

Hannah Viller Møller var gennem kvalifikationen for at komme med i Australian Open. Her vandt hun først over en australier, inden hun i kvalfinalen besejrede amerikanske Dakota Fordham med 7/5 – 6/4.

Juniorernes Australian Open begynder lørdag den 20. januar. Ved pressemeddelelsens udsendelse er det endnu ikke bestemt, hvornår Hannah Viller Møllers kamp skal spilles.

Hannah Viller Møller

  • Født: 4. August 2001 (16 år)
  • Klub: HIK
  • Placering på ITF’s juniorverdensrangliste: 142