Historisk: Her er de første danske mestre i pickleball

Der var kæmpe glæde hos vinderne i dame- og herredouble ved DM i pickleball. De kan nu kalde sig sportens første danmarksmestre nogensinde. Mesterskaberne er en del af DIF DM-ugen i Herning.

De første danske mestre i pickleball. Fra venstre: Nathali Thorius, Rikke Flygenring-Gantzel, Thor Due Werny, Jimmy Scherff.

I år afholdes det allerførste danmarksmesterskab nogensinde i pickleball. Og fredag aften fik vi så kåret de første danmarksmestre i det, der er den hurtigst voksende sportsgren i USA.

I Herning Sportscenter stod den på doublerækkerne for mænd og kvinder. Efter de indledende puljer og knockout-kampe skulle damedouble som den første række finde sin afgørelse.

Rikke Flygenring-Gantzel (Pickleball Copenhagen) og Nathali Thorius (Helsinge Tennisklub) mødte Flygenring-Gantzels klubkammerater Kristina Jensen og Anna Lindstrøm.

De 1. seedede Flygenring-Gantzel og Thorius virkede nervøse i starten og kom langt bagud i første sæt. Men efter en time out fik de bedre styr på både nerver og taktik. De fik sættet i hus med 11-9.

Dermed manglede de kun et enkelt sæt for at blive de første danske mestre i pickleball. Og der var ingen slinger i valsen. Rikke Flygenring-Gantzel og Nathali Thorius vandt sættet 11-2 og kunne omfavne hinanden som danmarksmestre.

”Det er helt sindssygt. Det betyder så meget, jeg ryster også stadigvæk lidt. Jeg tror bare, at jeg har kæmpet for, at den her sport skulle blive til noget i så mange år, og så kommer der endelig et DM. Det betyder bare helt sindssygt meget,” siger Rikke Flygenring-Gantzel, der de sidste otte år har kæmpet for at få sporten på det danske landkort.

Rikke Flygenring-Gantzel indrømmer, at der var nerver på undervejs.

”Det er svært for mig. Det er to fra min egen klub. De er pissegode, og jeg skulle ligesom finde deres fejl, og det er svært, når man selv er nervøs. Så vi måtte lige lave taktikken lidt om, og så virkede den nye taktik heldigvis,” siger hun.

Mere guld til Pickleball Copenhagen

Kort efter damernes finale gik fire af Rikke Flygenring-Gantzels klubkammerater på finalebanen for at kæmpe om guldet i herredouble.

Jimmy Scherff og Thor Due Werny gik ind til finalen som favoritter. Men det blev Anders Bergholdt og Søren Klixbüll, der kom bedst fra start og vandt første sæt med 11-6.

Men Scherff og Werny fik styr på finalenerverne og vandt de to næste sæt med to gange 11-4. På matchbolden sluttede Thor Due Werny af med en såkaldt ”around the post”, hvor han skød uden om nettet på en vinklet bold.

”Det er en rimelig vild sidste bold, så jeg er megahøj lige nu, for det var en vild afslutning. Det var en god kam,” siger Thor Due Werny lige efter finalen.

Jimmy Scherff kunne godt mærke, at det var ekstra specielt med en DM-finale.

”Vi har gået og snakket om at kunne blive de første danmarksmestre i pickleball. Det ville jo være kæmpestort, så det er jo det, vi har gået og trænet for. Det er fantastisk, at det har kunnet lykkes, og vi er så glade for det,” siger Jimmy Scherff.

Der blev også spillet om bronzen. Hos kvinderne gik den til Skovbakken-duoen Pia Falch og Lisa Honore. Hos herrerne blev det til mere ædelt metal til Pickleball Copenhagen og Martin Kina Kinimond og Bjarke ‘Beejay’ Reffstrup.

Lørdag fortsætter DM i pickleball. Her spilles mixed doubles fra klokken 10. Om eftermiddagen spilles singlerækkerne for kvinder og mænd.

Resultater

Damedouble finale

Rikke Flygenring-Gantzel (Pickleball Copenhagen)/Nathali Thorius (Helsinge Tennisklub) vs Kristina Jensen/Anna Lindstrøm (Pickleball Copenhagen) 11-9, 11-2

Herredouble finale

Jimmy Scherff/Thor Due Werny (Pickleball Copenhagen) vs Anders Bergholdt/Søren Klixbüll (Pickleball Copenhagen) 6-11, 11-4, 11-4

Damedouble bronzekamp 

Pia Falch/Lisa Honore (Skovbakken) vs Cilla Jensen/Mette Junker (Ødsted Pickleball) 11-3, 10-12, 11-8

Herredouble bronzekamp

Martin Kina Kinimond/Bjarke ‘Beejay’ Reffstrup (Pickleball Copenhagen) vs

Tobias Buhl Jensen/Steen Gregor Jensen (Pickleball Copenhagen) 11-6, 11-8

Se alle resultater fra DM i pickleball 

Fakta: Hvad er pickleball

Pickleball er en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden. Det er en ketsjersport, der spilles med en let bold og et paddle (som et hårdt bat), som blev opfundet i USA for over 50 år siden.

Pickleball spilles på en bane i badmintonstørrelse og et tennis-lignende net og bruger elementer fra andre ketjser/bat spil som tennis, squash, badminton og bordtennis. Det spilles både som single og double.

Det er et sjovt og socialt spil for alle niveauer og aldre. Og så er det utrolig let at komme i gang med at spille pickleball, da man hurtigt får styr på det basale.

Læs mere her

Fælles indsats

I 2023 gik Dansk Tennis Forbund sammen med sammenslutningen Pickleball Denmark i bestræbelserne for at udbrede pickleball og gøre det til en stærk foreningsidræt herhjemme. Sammen med DTF udgør de frivillige kræfter fra Pickleball Denmark et udvalg, der arbejder med udviklingen og organiseringen af pickleball i Danmark.

Lige som med tennis og padel arbejder Dansk Tennis Forbund og DGI også sammen om indsatserne for pickleball.

Facts om DM-ugen

  • DM i pickleball er en del af DIF DM-ugen
  • DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.
  • Cirka 140 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Herning den 17.-23. juni 2024.
  • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene, hvilket dækker over flere end 100 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, dart, golf samt tennis, padel og pickleball.
  • Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Herning.
  • Hvis man ikke kan være til stede i Herning, kan man følge DM-ugen på Danmarks Radio og Sport Live, hvor der sendes flittig fra DM-ugen.
  • Det er tredje gang, DM-ugen afholdes. De to første år var i Aalborg. I 2025 går værtsbystafetten tilbage til Aalborg, mens Herning er vært igen i 2026.
  • Se mere på www.dmugen.dk

Sociale medier og app