Holger Rune er Årets Tennisspiller

Årets Tennisspiller 2022 har en sejr ved en grand slam-turnering som sit næste store mål, og så glæder Holger Rune sig til at spille på hjemmebane i 2023.

Holger Runes største triumf i 2022 var sejren ved Paris Masters.

Holger Rune har vundet mange sejre i 2022, og nu kan han også for første gang kalde sig Årets Tennisspiller. Den 19-årige vinder prisen, der uddeles af Dansk Tennis Forbund, foran Clara Tauson og Sofia Samavati, som også var nominerede.

”2022 var mit første år på ATP-touren, hvor jeg for første gang skulle spille en masse af de turneringer, jeg ellers kun var vant til at følge på tv. Jeg har altid arbejdet hårdt og målrettet på at komme helt til tops, så jeg er glad for de anerkendelser, der kommer undervejs – også prisen som Årets Tennisspiller,” siger Holger Rune, der i øjeblikket befinder sig i Australien for at gøre sig klar til årets første grand slam-turnering.

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, er ekstremt imponeret af den unge verdensstjerne.

”Holger Rune har i 2022 leveret en hel række resultater, som ingen dansk herrespiller nogensinde tidligere har gjort. Derfor er det også helt enormt fortjent, at han også kan kalde sig Årets Tennisspiller 2022. Det allerbedste er, at han kun er 19 år og hele tiden bliver bedre. Vi har meget mere i vente fra Holgers side fremover,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Talrige højdepunkter

Med tre turneringssejre på ATP-touren, yderligere et par finaler, en kvartfinale ved Roland Garros, talrige sejre over spiller fra top-10 på verdensranglisten og en tur derop selv, er der rigeligt med højdepunkter at se tilbage på i 2022.

Derfor har Holger Rune helt naturligt svært ved at begrænse sig, når han skal udpege det bedste minde fra det forgangne år.

”Jeg har mange gode minder fra 2022. Jeg havde et mål om at vinde en ATP-turnering, inden jeg blev 19, og jeg fejrede min fødselsdag og kunne stå med mit første ATP-trofæ i München, da jeg var 19 år og 2 dage. Det føltes rigtig godt,” siger han.

”Senere på året var jeg i finalen i Sofia og Basel 500, og mit win i Stockholm, som jo er som at spille på hjemmebane, var en skøn sejr med genial atmosfære fra både danske og svenske fans. Og at slutte året med et klimaks ved at vinde min første Masters 1000 var ligesom kronen på værket i 2022.”

Holger Rune tilføjer, at det næste skridt for ham er at vinde en grand slam-turnering.

Holger Rune sender en hilsen fra Australien. Artiklen fortsætter under videoen.

Glæder sig til hjemmekampe

Første forsøg på at opnå den bedrift får Holger Rune fra 16.-29. januar, når der spilles Australian Open i Melbourne.

Ugen efter går turen hjemover, hvor Danmark spiller Davis Cup på hjemmebane mod Indien i Royal Stage i Hillerød den 3.-4. februar. Det bliver Holger Runes første mulighed for at spille foran et dansk publikum efter sit internationale gennembrud.

Og muligheden byder sig igen den 24. maj, hvor Holger Rune spiller opvisningskamp mod Nick Kyrgios i Royal Arena. Årets Tennisspiller ser frem til begge begivenheder.

”Det glæder jeg mig helt vildt til. Uanset hvor meget jeg rejser verden rundt, så er jeg dansker. Og jeg bilder mig ind, vi forstår hinanden på en særlig måde. Vi er vokset op med samme frihed og kultur, og vi kan noget særligt på grund af det. Vi er Nordens vikinger.”

”Jeg får så mange fede beskeder, både når det hele kører, og også når det ikke kører. Så jeg glæder mig til, vi kan samles til hele to events i Danmark i år, og vi skal have en fest,” siger Holger Rune.

Prisen som Årets Tennisspiller uddeles af Dansk Tennis Forbund, som har indstillet tre nominerede. En jury af danske sportsjournalister stemmer om den endelige vinder.

De sidste 10 års vindere af Årets Tennisspiller

  • 2022, Holger Rune
  • 2021, Clara Tauson
  • 2020, Clara Tauson
  • 2019, Clara Tauson
  • 2018, Caroline Wozniacki
  • 2017, Caroline Wozniacki
  • 2016, Caroline Wozniacki
  • 2015, Caroline Wozniacki
  • 2014, Caroline Wozniacki
  • 2013, Caroline Wozniacki