Holger er igen Årets Tennisspiller

Holger Rune kalder det selv for det hårdeste år i sin karriere. Men resultaterne i 2023 taler stadig for sig selv.

Holger Rune har vundet Årets Tennisspiller for andet år i træk. Foto: Allan Høgholm.

Den mest googlede person i Danmark i 2023 er også Årets Tennisspiller. Det kunne Dansk Tennis Forbund afslører tirsdag, da Holger Rune for andet år i træk vandt prisen.

Prisen som Årets Tennisspiller uddeles af Dansk Tennis Forbund, som havde indstillet tre nominerede. En jury af danske sportsjournalister stemmer om den endelige vinder.

Udover Holger Rune var også Caroline Wozniacki og Clara Tauson nomineret.

Holger Rune havde sine hidtil bedste grand slam-resultater i 2023. Både ved Roland Garros og til Wimbledon nåede han kvartfinalen, mens han ved Australian Open kun var et enkelt point fra at gå videre fra 4. runde i et episk drama mod Andrey Rublev.

Den danske verdensstjerne var særdeles succesfuld i forårets grussæson, hvor han nåede til finalen i både Masters 1000 i Monte Carlo og Rom. I de to turneringer slog Holger navne som Djokovic, Medvedev, Sinner og Ruud. Foråret bød også på karrierens første titelforsvar, da han lige inden sin 20-års fødselsdag kunne løfte trofæet i München.

Det hårdeste år

Men der var også perioder af året, hvor Holger Rune kæmpede noget mere med sit spil og modstandernes drive for at slå ham. Det er han selv inde på, når han ser tilbage på det forgangne år.

”Først og fremmest tak for prisen. 2023 har nok været det hårdeste år i min karriere. At cementere mit niveau i top-10. Alle vil slå dig. Alle spiller frit, alt eller intet-tennis imod dig hele tiden. Og der står man og føler, man er kommet langt og egentlig gør det meget godt, og så er det pludselig endnu sværere,” siger Holger Rune.

”Heldigvis elsker jeg udfordringer, og når jeg først lige har slugt den, at det er altså det her ekstra, det kræver, så synes jeg jo, det er en vildt spændende udfordring. Så bliver jeg tændt. Der er mange ting, der er faldet på plads i 2023, og jeg føler, jeg går meget stærk ind i 2024.”

2023 bød desuden på yderligere fire semifinaler i ATP-turneringer og en kvartfinale ved Masters i Paris. Alt i alt var det nok til, at Holger Rune blev den første danske herre, der kvalificerede sig til sæsonfinalerne i single.

Holger Rune sender en hilsen til sine fans på Instagram. Artiklen fortsætter længere nede.

Særligt med national support

Det danske tennispublikum fik også glæde af Holger Rune på hjemmebane. Der var tennisfest i Hillerød i begyndelsen af året, da Holger Rune var den afgørende spiller i Danmarks 3-2 sejr over Indien i Davis Cup.

Desværre forhindrede fysikken Holger Rune i at levere på samme niveau, da Brasilien gæstede Danmark i World Group I i september. Men alt i alt var landskampene med til at gøre 2023 til noget særligt.

“Jeg kan virkelig godt lide at spille for mit land og for et dansk publikum. Når jeg spiller store turneringer i Frankrig mod franskmænd eller i Rom mod italienere, tænker jeg tit, hvem der bare havde det publikum med sig. Det er jo noget helt særligt at have national support. Så Davis Cup betyder meget for mig og særligt på hjemmebane,” siger Holger Rune og tilføjer, at det ville være fantastisk, hvis vi fik en ATP-turnering i Danmark.

Danmarks næste kamp i Davis Cup er på udebane mod Mexico den 3.-4. februar.

OL på favoritsted

Holger Rune lå nummer 11 på verdensranglisten i uge 1 af 2023, men resten af året tilbragte han i top-10. Hans bedste rangering havde han i august og september, hvor han lå nummer 4 i verden, mens han slutter sæsonen som verdens ottende bedste.

Kan han blot tilnærmelsesvis holde den rangering ved lige i første halvdel af 2024, vil Holger Rune kvalificerer sig til den olympiske tennisturnering, der spilles i Paris fra 27. juli – 4. august. Netop den turnering er et af KB-spillerens store mål for det kommende år.

“Jeg har altid sagt, målet er at vinde alle fire grand slams og OL og blive nummer 1 i verden. Så det er jo helt fantastisk, jeg får chancen allerede i 2024. Og så på Roland Garros, som jo er et af mine absolut favoritsteder. Det bliver en kæmpe oplevelse og fedt, det er tæt på Danmark, så jeg forhåbentlig kan mærke en masse dansk support,” siger Holger Rune.

Fantastisk ambassadør

Holger Runes titel som Årets Tennisspiller får også et par anerkendende ord med på vejen fra Dansk Tennis Forbunds formand, Henrik Thorsøe Pedersen.

”Holger Rune er en helt fantastisk tennisspiller. Men det, der har glædet mig ekstra meget i 2023, er at opleve, hvordan han også er en fantastisk ambassadør for dansk tennis. Holger har en eminent udstråling, og især de unge mennesker er helt vilde med ham. Det var meget tydeligt under de to gange Davis Cup i Hillerød, hvor autografkøen var alenlang,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

’Titelforsvaret’ af Årets Tennisspiller starter for Holger Runes vedkommende i Australien, hvor han først spiller en ATP-turnering i Brisbane, inden den står på Australian Open i Melbourne.

I denne uge pudser han formen af ved en opvisningsturnering i London.

De sidste 10 års vindere af Årets Tennisspiller

  • 2023: Holger Rune
  • 2022: Holger Rune
  • 2021: Clara Tauson
  • 2020: Clara Tauson
  • 2019: Clara Tauson
  • 2018: Caroline Wozniacki
  • 2017: Caroline Wozniacki
  • 2016: Caroline Wozniacki
  • 2015: Caroline Wozniacki
  • 2014: Caroline Wozniacki