Holger jagter førstepladsen i Kina

Junior Roland Garros-mesteren Holger Rune er i denne uge i aktion ved juniorsæsonfinalen, som spilles i kinesiske Chengdu. Turneringen er for årets otte bedste i verden.

Holger Rune går efter førstepladsen på juniorverdensranglisten. Foto: Morten Olsen.

Juniorernes årsfinale har fået nyt navn. ITF World Tennis Tour Junior Finals er den mundrette titel. Men ellers er alt ligesom sidste år.

Det er stadig for de henholdsvis otte bedste piger og drenge på juniorranglisten. Det er stadig i Kinas panda-hovedstad Chengdu. Og det er endnu en gang med prominent dansk deltagelse.

Sidste år nåede Clara Tauson til semifinalen og vandt den efterfølgende bronzekamp. I år er det Holger Rune, der kva en placering som nummer tre på juniorverdensranglisten er klar til at forsvare de rød-hvide farver i Riget i midten.

Den danske Junior Roland Garros-mester får hård konkurrence fra blandt andre Wimbledon-mesteren Shintaro Mochizuki og US Open-vinderen Jonas Foretrejk. Japaneren og tjekken er også eneste spillere foran Holger Rune på verdensranglisten.

Men med hele 750 point til vinderen af turneringen kan Holger Rune nå førstepladsen på verdensranglisten, hvis tingene flasker sig.

Holger selv har overfor ITFtennis.com fortalt, at det er et mål at blive nummer 1 blandt verdens juniorer.

Lægger for mod kineser

Inden det overhovedet kan komme på tale at regne på mulige førstepladser, er der tre svære puljekampe, som skal overstås. Holger Rune er i pulje med verdensetteren Jonas Foretrejk, franske Harold Mayot og hjemmebanespilleren Bu Yunchaokete, som er første modstander.

De to bedste i puljen går videre til semifinalerne lørdag, og finalen spilles søndag. TV 2 Sport dækker turneringen på tv. Der vil være transmissioner fra Holgers to sidste puljekampe, samt eventuel semifinale og finale. Det internationale tennisforbund har desuden en intensiv dækning af turneringen, hvor de seneste nyheder altid kan findes.

Til den mere kulørte side er der også et stort fotogalleri, hvor Holger blandt andet kan ses iført en traditionel kinesisk dragt.

Modstanderne i Chengdu

  • Bu Yunchaokete, 2002, Kina, #14 på juniorlisten, asiatisk mester, slog Holger Rune i 2. runde af Junior Australian Open
  • Jonas Foretrejk, 2001, Tjekkiet, #1 på juniorlisten, Junior US Open-mester, fik i efteråret Davis Cup-debut med to singlesejre over Bosnien-Herzegovina
  • Harold Mayot, 2002, Frankrig, #11 på juniorlisten, i topform efter turneringssejr i grade A i Osaka, europamester i double, tabte tidligere på året til Holger Rune i tiebreak i tredje sæt

Den anden pulje

  • Shintaro Mochizuki, 2003, Japan, #2 på juniorlisten, Junior Wimbledon-mester, Junior Davis Cup-mester med Japan, doublemakker med Holger Rune ved flere lejligheder i år
  • Thiago Augustin Tirante, 2001, Argentina, #6 på juniorlisten, sydamerikansk mester, Junior Roland Garros-mester i double
  • Liam Draxl, 2001, Canada, #10 på juniorlisten, turneringssejr i Carson (USA) og finaler i Roehampton og Mexico, besejrede sidste år Holger Rune i Mexico
  • Valentin Royer, 2001, Frankrig, #12 på juniorlisten, europamester