Sådan kommer du til Wimbledon og de andre grand slams

Vil du som tennisfan gerne opleve stemningen ved en grand slam-turnering, kan det være en god idé at sætte sig ind i billetsystemerne for de fire store turneringer.

Det er ikke kun for spillerne på banen, at en tur til Wimbledon kan være uforglemmelig. Foto: Tommy Hindley.

En tur på Wimbledons historiske anlæg eller en aftensession på Arthur Ashe Stadium ved US Open er noget af det mest unikke, som tennissporten kan byde på. Men der er så sandelig forskel på, hvor nemt det er at få billet til hver af de fire grand slams.

Derfor er her en guide, der forhåbentlig kan gøre det lidt nemmere at få opfyldt drømmen om at se verdensstjernerne på den allerstørste scene. Det fælles kodeord er, at det kan betale sig at være i god tid.

Er man mest nysgerrig efter at følge de talentfulde danske juniorer, så husk at juniorturneringerne altid afholdes i uge 2 af en grand slam.

Australian Open

Dato: 20. januar – 2. februar 2020

Australian Open afvikles på det store anlæg Melbourne Park tæt ved centrum i Melbourne. Turneringen er utroligt populær med over 796.000 besøgende i 2019, og bliver af mange omtalt som den hyggeligste af de fire grand slams.

De tre hovedbaner ved de åbne australske mesterskaber, Rod Laver Arena (15.000), Melbourne Arena (10.500) og Margaret Court Arena (7.500), er alle udstyret med skydetag, hvilket kan give lidt skygge til spillerne i den australske højsommer, der altid topper i de to uger turneringen spilles.

Billetsalget er åbnet, og der er stadig billetter at få.

Officielt billetkøb

Læs mere

Roland Garros

Dato: 18. maj – 7. juni 2020

Årets anden grand slam og eneste på grus er altid en populær affære. Men turneringen er aldrig udsolgt alle dage, når den starter, så det er måske den mest tilgængelige turnering set med danske øjne.

Anlægget ligger et stykke sydvest for Paris. Dets to største baner er Court Philippe Chatrier (15.000) og Court Suzanne Lenglen (10.000. Begge baner er uden overdækning, så man er afhængig af tørvejr i det franske forår.

Det generelle billetsalg åbner den 4. marts 2020.

Officielt billetkøb 

Læs mere

Wimbledon

Dato: 29. juni – 12. juli 2020

Velkommen til en verden farvet i grøn og lilla. Alene en tur indenfor murene er en oplevelse i sig selv. Og når først man er inde, er det let at komme tæt på spillet ved de mange mindre baner.

De store arenaer er Centre Court (15.000) og Court One (12.400), der begge er med skydetag og lys, mens resten af banerne er uden tag og lys.

Der er voldsom rift om billetterne til Wimbledon, hvor der er statsgaranti for udsolgt hvert år. Dog bør man drage sydvest for London alligevel, fordi der findes “The Queue”. Stiller man sig i køen kl. 06.45 om morgenen, så siger de seneste års tommelfingerregel, at man er inde på Wimbledon-anlægget inden kl. 12.00 for en pris af 25£. Der er masser af underholdning i ventetiden og mange danskere benytter sig af denne mulighed hvert år.

Den anden mulighed for at komme indenfor kræver en god gang lodtrækningsheld. Via “The Wimbledon Public Ballot” kan man vinde muligheden for at købe to billetter til sin husstand. Men vinduet til ”The Wimbledon Public Ballot” er kun åbent ganske kort. Til de kommende mesterskaber skal man registrere sig til mellem d. 9. september – 21. oktober 2019. Efterfulgt af en ansøgningsperiode som åbnes mellem d. 1. – 30. november 2019.

The Wimbledon Public Ballot

US Open

Dato: 31. august – 13. september 2020

Siden 1978 er turneringen blevet spillet på blå hardcourt-baner i USTA Billie Jean King National Tennis Center i Flushing Meadows i Queens i New York. Årets sidste grand slam er også den dyreste at besøge.

Hovedarenaerne I tennisårets 4. og sidste Grand Slam er Arthur Ashe Stadium med skydetag (22.500), Louis Armstrong Stadium (14.000), Grandstand Stadium (8.000). Køber man en aftenbillet til US Open, kan det betale sig at have sovet længe. For alle baner har lys på, så det er mere reglen end undtagelsen, at aftenens sidste kamp slutter efter midnat.

Ticketmaster, som står for det officielle billetsalg, har endnu ikke opgivet en dato for, hvornår salget starter. For at få mere af vide, vil Ticketmaster rigtig gerne have, at man tilmelder sig deres nyhedsbrev.

Officielt billetkøb

Læs mere