Holger nomineret til olympisk håb

Holger Rune er blandt de tre nominerede til BESTSELLERs Olympiske Håb 2019. Prisen og de medfølgende 100.000 kroner uddeles den 4. januar til sportsgallaen ‘Sport 2019’, som vises live på DR1.

Holger Rune følger i Clara Tausons fodspor og er nomineret til BESTSELLERs Olympiske Håb. Foto: Morten Olsen.

For andet år i træk kan prisen BESTSELLERs Olympiske Håb gå til en tennisspiller. Sidste år vandt Clara Tauson prisen foran svømmeren Emilie Beckmann og karatekæmperen Katrine Pedersen.

Ved awardshowet Sport 2019 i BOXEN i Herning den 4. januar 2020 uddeles BESTSELLERs Olympiske Håb for 11. gang, og Holger Rune er blandt de nominerede. Hæderen går til en ung og lovende dansk atlet med en positiv attitude, olympiske drømme og med stort potentiale inden for sin sport.

Foruden æren følger der 100.000 kroner inklusiv et tøjsponsorat på 25.000 kroner med til prisen. Støtten skal hjælpe vinderen på vejen mod at opfylde sine olympiske drømme. Tøjkoncernen BESTSELLER uddeler prisen som en del af det olympiske samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.

Holger Rune nomineres for sin førsteplads på juniorverdensranglisten og sejrene ved Junior Roland Garros og ITF Junior Finals i oktober. BESTSELLER har ligeledes bidt mærke i, at Holger Rune sidste år blev den yngste spiller på det danske Davis Cup-hold nogensinde. Samtidig har Holgers drive for at blive bedre, og hans imødekommenhed overfor blandt andet yngre klubkammerater vakt opsigt.

Svømmer og golfspiller

I finalefeltet har Holger Rune selskab af svømmeren Tobias Bjerg og golfspilleren Nicolai Højgaard.

21-årige Tobias Bjerg er dansk rekordholder på både 50 og 100 meter brystsvømning. I juli svømmede Tobias Bjerg sig i semifinalen ved VM i 50 meter brystsvømning. Han ligner et godt bud på en dansk OL-deltager allerede i Tokyo næste år.

Nicolai Højgaard er på et år gået fra nummer 1179 til 392 på verdensranglisten. Den 18-årige golfspiller har vundet individuelt EM og VM for hold som amatør i 2018. I det forgange år fik han sit World Tour-gennembrud, da han blev nummer to i europatour-turneringen KLM Open efter navnkundige Sergio Garcia.

Blandt de tidligere års vindere er der udover Clara Tauson prominente navne som Viktor Axelsen, Sara Slott Pedersen, Rikke Møller Pedersen og para-atleten Daniel Wagner Jørgensen.

Læs mere om BESTSELLERs Olympiske Håb og de tidligere vindere.