Holger Rune vinder Roland Garros

Holger Rune vandt junior Roland Garros med en finalesejr i tre sæt over amerikaneren Toby Kodat. Hans præstation har gjort stort indtryk på både formanden og sportschefen i Dansk Tennis Forbund.

Holger Rune gik hele vejen ved junior French Open. Foto: Roger Parker.

Det danske stortalent Holger Nødskov Rune vandt lørdag eftermiddag sin til dato største sejr. I finalen ved juniorernes Roland Garros besejrede den 16-årige dansker den jævnaldrende amerikaner Toby Kodat med 6-3, 6-7, 6-0.

Dermed blev Holger Rune den første mandlige dansker til at vinde en junior grand slam siden 1999, hvor Kristian Pless vandt Australian Open. Samtidig er han kun den anden dansker til at vinde juniortitlen ved French Open. Den første var Kurt Nielsen helt tilbage i 1948.

Læs et interview med Holger Rune efter French Open-triumfen.

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, var til stede ved finalen på Roland Garros-anlægget i Paris. Han var meget imponeret af Holger Rune.

”Der skal lyde et kæmpe tillykke til Holger og hele teamet bag ham. Holger har leveret en imponerende præstation ved som 16-årig at gå hele vejen i sin kun anden junior Grand Slam. Jeg kan ikke få armene ned, og jeg glæder mig til at blive ved med at følge hans udvikling,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Med turneringssejren i Paris kan Holger Rune se frem til at avancere til tredjepladsen på juniorverdensranglisten. Han er den højest rangerede spiller, der er født i år 2003 eller senere.

Vokset med opgaven

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, har fulgt Holger Rune tæt under hele French Open, hvor han ikke havde afgivet sæt på sin vej til finalen.

”Det har været en fornøjelse at følge Holger i Paris. Han er runde for runde vokset med opgaven kulminerende med finalesejren i dag. Holger har altid turdet at sætte barren højt, og det har han også haft god grund til. Men at han allerede som 16-årig går hele vejen i en junior grand slam, er bare helt vildt imponerende,” siger han.

Sportschefen glæder sig rigtig meget til at, hvordan Holger Runes videre udvikling vil gå.

”Holger og hans team arbejder virkelig seriøst med hans tennis. Han bliver ved med at bygge på sit i forvejen meget velafrundede spil, og det tegner rigtig lyst for fremtiden,” siger Jens Anker Andersen.

Grand Slam nummer 2 til Danmark

I januar vandt Clara Tauson junior Australian Open efter finalesejr på 6-4, 6-3 over Canadas Leylah Annie Fernandez. Den titel til dansk tennis har Holger Rune nu suppleret med en junior grand slam-titel på det røde grus i Paris.

Danmark har aldrig tidligere vundet to junior grand slam-titler i samme kalenderår.

”Fremtiden for dansk tennis ser umådelig lys ud. Tænk, at vi samme år har en Australian Open-mester hos pigerne og en French Open-mester hos drengene. Det er lige før, at jeg må knibe mig i armen for at sikre mig, at jeg ikke drømmer,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Om Holger Vitus Nødskov Rune

  • Født: 29. april 2003 (16 år)
  • Klub: HIK
  • Spiller med højre hånd
  • Blev i marts den yngste mandlige danmarksmester nogensinde (15 år gammel)
  • Blev i april 2018 den yngste dansker nogensinde til at spille på Davis Cup-holdet