Interview med juniorkongen af Roland-Garros

Holger Rune tog sig tid til et interview, efter han lørdag vandt junior Roland-Garros.

Holger Rune kalder det “ubeskriveligt” at vinde French Open. Foto Roger Parker.

Det er formentlig gået de færrestes næse forbi, at Holger Rune lørdag vandt junior French Open med en finalesejr på 6-3, 6-7, 6-0 over Toby Kodat fra USA. Undervejs havde Holger Rune to matchbolde i andet sæt, som han alligevel tabte. Herefter blev kampen afbrudt af regnvejr over anlægget i Paris.

Vi fangede Holger på telefon efter hans store triumf.

Du har altid drømt om at vinde de helt store turneringer. Hvordan var det så?

”Ubeskriveligt. Faktisk ubeskriveligt. Det var sindssygt fantastisk. Jeg var et break oppe og havde to matchbolde, men blev lidt for passiv. Men i regnpausen mellem andet og tredje sæt fik jeg refokuseret, slappet lidt af og kom tilbage på sporet. I tredje sæt spillede jeg offensivt, kom ind i banen og var dybt fokuseret.”

Hvad brugte du regnvejrspausen på?

”Først talte jeg lidt med min mentalcoach. Det handlede om, at det var en ny kamp, og at den stod á 0. Jeg skulle ovenpå igen, selvom jeg havde haft matchbolde. Jeg skulle finde ’killergenet’ og kæmpe røven ud af bukserne.”

”Så talte jeg med Lars (Christensen, Holgers træner red.) om gameplanen. Den var jeg kommer lidt for langt fra i andet sæt. Jeg skulle begynde igen at være hurtig på bolden og tæt på baglinjen, så han ikke fik tid til at slå sine slag. Det virkede vanvittigt godt i både første og tredje sæt.”

Hvordan skal den her sejr fejres?

”Jeg har været gennem alle mulige medier og fået taget blodprøver og alting, så det har jeg ikke helt nået at finde ud af. Vi må se, hvad det bliver til. Men det skal i hvert fald fejres!”

Hvad er det næste mål for dig? Der er jo ikke så lang tid til Wimbledon.

”Jeg skal spille på græs om lidt og få prøvet det. Det bliver de første græsturneringer for mig nogensinde. Jeg er meget spændt. Det bliver sjovt at prøve.”

Vil du gerne høre mere fra Holger Rune, kan DTF’s podcast Samtaler på grus varmt anbefales. Her taler Holger Rune med tenniskommentator Anders Haahr Rasmussen om James Bond, berømte træningsmakkere, drømme og meget mere.