Holger Rune: Jeg kan lide at være favorit

I podcasten Samtaler på grus fortæller stortalentet Holger Rune om Junior Davis Cup, James Bond og berømte hittingpartnere. Og så får værten Anders Haahr Rasmussen lov at føle Holgers slagrepertoire på egen krop.

Lær stortalentet Holger Rune bedre at kende i podcasten Samtaler på grus. Foto: Cathrine la Cour.

Holger Rune er et talent fra en helt særlig hylde. Formatet rækker langt udover landets grænser eksemplificeret ved de aktuelle bedrifter i juniorernes French Open. Tidligere på året blev han den yngste mandlige danmarksmester i tennis nogensinde. Han var endnu en måned fra at fylde 16, da han tog titlen i Hillerød.

Samme uge talte han med tenniskommentator Anders Haahr Rasmussen til Dansk Tennis Forbunds podcast Samtaler på grus. Her fortalte Holger Rune, at han nyder det rampelys, som følger med, når man er favorit i en turnering.

”Jeg kan faktisk meget godt lide at være favorit. Så ved jeg, at der er respekt omkring mig, og jeg føler det ikke rigtigt som et pres, hvis jeg er førsteseedet. Så føler jeg mig rimelig oven på,” siger Holger Rune.

I deres samtale gennemgår de også, hvordan en typisk dag ser ud for Holger med træning og kost. Og så fortæller Holger Rune om, hvordan hans interesse for James Bond fik ham til at møde op i børnehaven iført smoking.

Hør et klip fra podcasten om Holger Runes træning med Novak Djokovic, der gjorde ham noget nervøs. Find hele podcasten i bunden af artiklen.

Crossaint i omklædningsrummet

Holger Rune har allerede gennem flere år gjort opmærksom på sit ekstraordinære talent med EM-titler i både U12 og U14. Og sidste år blev han yngste mand nogensinde på banen for Danmark ved Davis Cup blot 14 år og 344 dage gammel.

Her slog han sågar verdens nummer 311 Youssef Hossam med 6-2, 7-6, hvor andet sæts tiebreak blev vundet med 16-14. Optakten til kampen var dog ganske hektisk, da det ikke i første omgang var planen fra Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen, at Holger skulle i aktion efter doublen.

”Jeg vidste egentlig ikke, at jeg skulle spille, fordi jeg regnede med, at Løchte og Kromann ville vinde deres double. Så 20 minutter inden singlen spiste jeg en croissant, der lå i omklædningsrummet. Så kom Kenneth ind og sagde, at jeg skulle altså holde mig klar. Og fem minutter efter fik jeg besked på, at jeg skulle spille,” siger Holger Rune.

Afsnittet med Holger Rune af Samtaler på grus er et af fem afsnit i podcastens anden sæson. Du kan finde dem alle sammen på iTunes ved at søge på ”Samtaler på grus”. Du kan også finde alle afsnit her på siden.

Vil du have flere gode tennishistorier direkte i din indbakke? Så tilmed dig DTF’s nyhedsbrev TENNISDANMARK.