Holger nomineret til umulig sportspris

Holger Rune kæmper med fodboldspilleren Christian Eriksen og atletikudøveren Ida Karstoft om ‘Intet er umuligt-prisen’, der uddeles ved den årlige sportsgalla Sport 2022.

Julen og nytåret byder på mange traditioner, og det årlige sportsshow, Sport 2022, på DR1 er ingen undtagelse. Det foregår 7. januar, hvor der sendes direkte fra Boxen i Herning. Her bliver der uddelt den ene pris efter den anden for at hylde dygtige danske atleter, ledere, foreninger og frivillige kræfter. En af de ærefulde sportspriser vil igen være Intet er umuligt-prisen.

Toyota, DIF og Team Danmark står bag prisen og har i en pressemeddelelse løftet sløret for de tre nominerede, der alle har kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at markere sig i toppen inden for deres respektive sportsgrene.

Holger Rune er blandt de tre nominerede. Han nomineres for sin himmelstorm på verdensranglisten, hvor han blev den bedst placerede danske herrespiller nogensinde, da hun kom op som nummer 10.

Den 19-årige roses for sine tre turneringssejre og to finalepladser på ATP-touren. Ikke mindst vejen til titlen ved Paris Masters med sejre over fem spillere fra top-10 herunder Djokovic i finalen har imponeret. Samtidig fremhæves det, at tennis er en sport med meget højt internationalt konkurrenceniveau.

“Alle sammen bedrifter, som for under et år siden synede nærmest umuligt,” tilføjes det i pressemeddelelsen.

Nomineringen kommer i øvrigt dagen efter, at Holger Rune blev nomineret til prisen som Årets Tennisspiller af Dansk Tennis Forbund.

Eriksen og Karstoft nomineret

De øvrige nominerede til Intet er umuligt-prisen er fodboldspilleren Christian Eriksen og atletikudøveren Ida Karstoft.

Christian Eriksen nomineres for, hvordan han på forbilledelig vis er kommet tilbage på allerhøjeste niveau efter sit hjertestop under en landskamp ved EM i 2021.

Ida Karstoft vandt bronze ved EM i atletik på 200 meter. Den 27-årige gik først i en sen alder i gang med atletikken efter en fodboldkarriere. Samtidig var hun ramt af skader, så hun ikke løb en eneste konkurrence i 2020, hvilket gør hendes præstationer i 2022 endnu mere imponerende.

“Vi er stolte over Toyotas Intet er umuligt-prisen, fordi den viser, hvad danske atleter kan opnå på den allerstørste internationale scene, når de fighter, går benhårdt efter målet og tør at drømme. Holger Rune, Christian Eriksen og Ida Karstoft er rollemodeller for alle, som tør at drømme stort, eller som står i svære situationer, der kan føles umulige at komme igennem,” siger Morten Mølholm Hanse, der er administrerende direktør i DIF og med i prisens dommerkomité.

Vinderen af Intet er umuligt-prisen modtager 75.000 kroner af Toyota ved det tv-transmitterede Sport 2022 show 7. januar på DR1.