Holger, Clara og Samavati nomineres

Masser af sejre over top-10-spillere, titler og himmelflugt på verdensranglisterne. Igen i år var der rigeligt at være stolt over i feltet af nominerede til Årets Tennisspiller. Vinderen kåres i det nye år.

Lørdag blev sløret løftet for de tre nominerede til prisen Årets Juniortennisspiller 2022 afsløret. I dag er tiden så kommet til at fokus mod de nominerede til Årets Tennisspiller.

Prisen som Årets Tennisspiller uddeles af Dansk Tennis Forbund, som har indstillet tre nominerede. En jury af danske sportsjournalister stemmer om den endelige vinder. Vinderen vil blive offentliggjort i det nye år.

De nominerede er Clara Tauson, der har vundet de sidste tre år, Holger Rune og Sofia Samavati. Lad os tage et nærmere syn på deres bedrifter i 2022.

Årets Tennisspiller 2022 – nominerede

De nominerede er skrevet i alfabetisk orden.

Clara Tauson

Clara Tauson tog en enkelt skalp fra top-10 i årets løb.

Clara Tauson fik en rigtig stærk start på 2022. Først nåede hun kvartfinalen i en opvarmningsturnering til Australian Open. Efterfølgende nåede hun 3. runde ved årets første grand slam. Her blev det i 2. runde til en fornem sejr over verdens nummer syv, Anett Kontaveit, inden Tauson blev slået ud i tre tætte sæt af den senere finalist, Danielle Collins.

Desværre spillede skader en stor rolle i meget af det resterende år. Mod årets slutning fik Clara Tauson igen lidt mere gang i turneringsaktiviteten. Det blev til en semifinale i en $80.000-turnering i Frankrig. Den blev fulgt op af en turneringssejr i en $25.000-turnering, hvor danskeren ikke afgav sæt undervejs. Senest nåede Clara Tauson kvartfinalen ved en mindre WTA-turnering i Frankrig.

Clara Tauson startede året som nummer 44 på verdensranglisten og nåede i februar helt frem som nummer 33. Aktuelt ligger hun nummer 132, men med pil op da hun endnu ikke har fået point for sidste uge og denne uges resultater.

Holger Rune

Holger Rune vandt som første dansker nogensinde en ATP1000-turnering.

Holger Rune fik et kæmpe gennembrud i toppen af international tennis i 2022. I april vandt han en ATP Challenger i San Remo. En måned senere vandt han karrierens første ATP-titel, da han gik hele vejen uden at tabe sæt i München. I 2. runde slog han verdensranglistens nummer tre, Alexander Zverev. Efterfølgende blev det til en semifinale i Lyon, inden han tog den gode grusform med ind i Roland Garros. I den franske hovedstad blev han den første danske herre i en kvartfinale i grand slam-sammenhæng i ”The Open Era”. I ottendedelsfinalen slog han verdens nummer fire, Tsitsipas.

Den danske teenagere havde en vanvittig afslutning på året. 3. runde ved US Open blev fulgt op af det ene topresultat efter det andet. Finale i ATP250 i Sofia. Turneringssejr i ATP250 i Stockholm (endnu en sejr over Tsitsipas). Finale i ATP500 i Basel.

Kronen på værket kom ved ATP Masters i Paris. Som den første spiller nogensinde slog han fem spillere fra top-10 på verdensranglisten i samme turnering. Vejen til finalen hed Wawrinka, Hurkacz, Rublev, Alcaraz og Auger-Aliassime. Mesterværket blev fuldført i en mindeværdig finale mod Novak Djokovic, hvor Holger vandt med 7-5 i afgørende sæt.

Holger Rune begyndte året som nummer 103 på verdensranglisten, men nåede helt frem som nummer 10 efter triumfen ved Paris Masters.

Sofia Samavati

Sofia Samavati var den afgørende faktor for Danmarks overlevelse i Billie Jean King Cup.

Sofia Samavati var den afgørende faktor, da Danmarks hold i Billie Jean King Cup i kamp med en række stærke nationer sikrede sig overlevelse i Europe/Africa Group I. I de to sidste kampe mod Estland og Georgien gjorde Samavati rent bord og vant både 1. singlen og den afgørende double.

Samavatis individuelle karriere gennemgik også en imponerende udvikling i 2022. Klarest står hendes to turneringssejre i $25.000-turneringer i henholdsvis England og Sverige. Men faktisk leverede hun en lang række gode resultater på ITF World Tennis Tour. Det blev også til en finale i en $25.0000-turnering og en finale i en $15.000-turnering suppleret af hele fire semifinaler i $25.000-turneringer.

Desværre fik året en trist ende, da Samavati under en kamp fik en skade i akillessenen, der betyder en lang pause fra tennissporten.

De gode resultater resulterede i et gevaldigt hop på verdensranglisten. Sofia Samavati indledte året som nummer 779 på WTA-listen, men har spillet sig helt frem til en aktuel position som nummer 277 i verden.

De sidste 10 års vindere af Årets Tennisspiller

  • Clara Tauson
  • Clara Tauson
  • Clara Tauson
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Frederik Løchte Nielsen