Holger Rune må nøjes med finalepladsen i Rom

Holger Rune opnår sin hidtil bedste placering på verdensranglisten, efter denne uges finaleplads ved Masters-turneringen i Rom.

Det blev til endnu en finaleplads ved en Masters-turnering for Holger Rune. Foto: Kennet Havgaard.

Holger Rune må vente minimum et år med at få sit navn på trofæet ved Internazionali BNL d’Italia. Den 20-årige danske superstjerne måtte nemlig se sig slået i finalen af Roms Masters 1000-turnering. I stedet kunne Daniil Medvedev løfte trofæet efter en sejr på 7-5, 7-5.

Men i denne uge fik Holger Rune igen sat en tyk streg under, at han er en del af den absolutte verdenselite. Det gælder ikke mindst på grus, hvor hans optakt til det forestående Roland Garros har budt på en turneringssejr i München og yderligere to finaler ved Masters 1000-turneringer.

Som dansk tennisfan kan man ikke andet end glæde sig som et lille barn til at tage hul på de åbne franske mesterskaber om en uges tid.

OPLEV HOLGER OG CLARA VED HOPMAN CUP MED RABAT

Finalepladsen i Rom bringer mandag Holger Rune op som nummer seks på verdensranglisten. Han springer forbi Medvedevs landsmand Andrey Rublev, der var Holger Runes modstander ved finalen i Monte-Carlo i april.

Brudt på det værste tidspunkt

I første sæt af finalen i Rom fulgtes de to spillere ad. Således var der ingen servegennembrud frem til stillingen 5-6 i Holger Runes serv. Men mod slutningen af sættet var Medvedev begyndt at byde sig til i Holgers partier.

Derfor var det heller ikke ufortjent, da han udnyttede sin første breakchance i kampen og nappede første sæt med 7-5.

Holger Rune kom til gengæld ud til andet sæt som lyn og torden. Han brød Medvedevs serv rent i det første parti og satte sig i kampens førersæde. Men Medvedev ville det anderledes, og i sættets fjerde parti fik han breaket tilbage.

I sættets syvende parti kom Holger Rune oven på igen. En maratonduel på 38 slag blev afsluttet med en fænomenal baghånd long line fra danskeren. Det gav momentum, som resulterede i et nyt servegennembrud. Desværre holdt niveauet ikke, da Holger Rune skulle serve sættet hjem ved 5-4. Blandt andet to forhåndsfejl gjorde, at Medvedev kunne bryde tilbage.

Det blev det endelige momentumskift i kampen. Ved 5-6 tilspillede Medvedev sig tre matchbolde i Holgers serv, og han udnyttede nummer to.

Næste opgave for Holger Rune bliver, når det fra næste søndag går løs ved Roland Garros i Paris. Her kvartfinalisten fra sidste år seedet som nummer 6.

Holger Runes vej til finalen i Rom

  • Semifinale: Casper Ruud (NOR) 6-7, 6-4, 6-2
  • Kvartfinale: Novak Djokovic (SRB) 6-4, 4-6, 6-2
  • runde: Alexei Popyrin (AUS) 6-4, 5-7, 6-4
  • runde: Fabio Fognini (ITA) 6-4, 6-2
  • runde: Arthur Fils (FRA) 6-3, 6-3
  • runde: Bye