Davis Cup-holdet vender tilbage til Hillerød

Royal Stage kommer endnu en gang til at danne kulisse for en Davis Cup-kamp, når Danmark får besøg af Brasilien i World Group I. Billetsalget starter den 2. juni.

NB! Billetterne til Davis Cup-kampen er udsolgt. Men kampen kan opleves på DR1, DR2 og DRTV. Både fredag og lørdag vises kampen på DR1 frem til 18.30, hvorefter man kan se videre på DR2.

I begyndelsen af februar var der fulde huse og fest på lægterne, da Holger Rune og resten af Danmarks Davis Cup-hold besejrede Indien i Royal Stage. Derfor er det helt naturligt, at arenaen i Hillerød igen bliver hjemmebane, når Danmark møder Brasilien den 15. og 16. september.

Frederik Løchte Nielsen har 18 års erfaring som spiller i Davis Cup, og har siden 2020 været kaptajn for holdet. Han ser frem til endnu engang at have Royal Stage som hjemmebane.

”Vi glæder os utrolig meget til at komme tilbage til Hillerød og spille. Sidste gang, vi spillede mod Indien, var det den fedeste kulisse, jeg har oplevet i Danmark i min tid med Davis Cup-holdet. Vi føler os virkelig komfortable med forholdene – både i løbet af ugen, men også under kampen. Det er på mange måder et perfekt sted for os at spille,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Fantastisk mulighed for dansk tennis

Kampen spilles i World Group I, der er det næsthøjeste niveau i landsholdstennis. Vinder Danmark over Brasilien, skal danskerne i starten af 2024 spille en kvalifikationskamp til Davis Cup Finals, der er VM i landsholdstennis med deltagelse af verdens 16 bedste nationer.

Hvis det skal lykkes, spiller tilskueropbakningen en stor rolle, ligesom de 2800 danske fans i hallen var en afgørende faktor i sejren på 3-2 over Indien.

”Jeg håber meget, at vi kan genskabe den samme kulisse og atmosfære, så drengene kan få den bedst mulige opbakning til at levere et godt resultat og skabe en fantastisk mulighed for dansk landsholdstennis,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Billetterne til Davis Cup-kampen mod Brasilien sættes til salg hos ticketmaster fredag den 2. juni klokken 12.00. Presale for abonnenter på Dansk Tennis Forbunds nyhedsbrev sættes i gang torsdag den 1. juni.

Der var rift om tilskuerpladserne i Royal Stage, da Danmark mødte Indien. Foto: Kennet Havgaard.

Lokal stolthed og glæde

Hos Royal Stage har man solid erfaring med værtskabet for både koncerter og store sportsoplevelser. Carsten Larsen, der er direktør i Royal Stage, er glad for, at det igen bliver muligt at se landsholdstennis i Hillerød.

”Vi er stolte over, at Dansk Tennis Forbund igen har valgt Royal Stage – og vi glæder os til at gentage den fest, det var til Davis Cup-kampen mod Indien. Det var en oplevelse at have arenaen fyldt med begejstrede publikummer i alle aldre. Og vi kan godt love, at vi vil gøre det endnu bedre,” siger Carsten Larsen.

Også på borgmesterkontoret i Hillerød glæder man sig til at få Davis Cup til byen.

”Det er en stor glæde at kunne byde Davis Cup velkommen i Hillerød igen. Det var nogle intense og virkelig gode dage sidst, der blev spillet Davis Cup-kampe her. Royal Stage viste sig som et helt perfekt sted at spille i, både spillere og publikum var begejstrede, og der blev udsolgt til kampene på ingen tid. Vi har mange sportsudøvere her, og jeg er sikker på, at der vil være stor begejstring for endnu en omgang tennis på verdensplan,” siger borgmester Kirsten Jensen.

Davis Cup-kampen mellem Danmark og Brasilien afgøres over to dage. Fredag den 15. september spilles der to singler fra klokken 16. Lørdag den 16. september spilles først en double klokken 12 og siden yderligere to singler.

OM BILLETSALGET

Det generelle billetsalg åbner fredag den 2. juni klokken 12.

Modtagere af Dansk Tennis Forbunds nyhedsbrev får eksklusivt mulighed for at købe billetter ved presale torsdag den 1. juni.

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

Billetpriser

Børn er personer under 17 år.

  • Dagsbillet (voksen/barn) 185 kr./125 kr. (+ gebyr hos ticketmaster)
  • Weekendbillet (voksen/barn) 300 kr./200 kr. (+ gebyr hos ticketmaster)

OM DAVIS CUP-KAMPEN

Davis Cup-kampen afgøres bedst af fem kampe. Alle kampe spilles bedst af tre sæt.

Kampen foregår i World Group I, der er det næsthøjeste niveau i landskampstennis. Vinder Danmark over Brasilien, spiller Danmark kvalifikation til Davis Cup Finals i februar 2024. Taber Danmark til Brasilien, skal holdet i stedet spille World Group I Play-offs samme tid næste år.

Program for Davis Cup-ugen

  • Tirsdag, onsdag og torsdag den 12., 13. og 14 september og: Indledende træningssessioner
  • Torsdag den 14. september: Holdopstilling, lodtrækning og pressemøde. Tidspunkt er endnu ikke fastlagt
  • Fredag den 15. september kl. 15.45: Indmarch efterfulgt af to singler
  • Lørdag den 16. september kl. 12: En double efterfulgt af to singler

FORSTÅ DAVIS CUP-SYSTEMET

Hvert år er en ny sæson i Davis Cup-sammenhæng. Det ypperste er Davis Cup Finals med deltagelse af 16 nationer. Til Finals spilles der indledende puljer i september. Nummer et og to i de fire puljer går videre. Kvart-, semi- og finaler spilles i november.

I starten af året spilles der kvalifikationskampe til Davis Cup Finals. Samtidig spilles der play-offs om deltagelse på de lavere niveauer – World Group I og World Group II. Vinderne af kvalifikationskampene kvalificerer sig til Finals. Taberne skal spille World Group I mod vinderne af World Group I play-offs.

Danmark er to sejre fra at kunne være med ved Davis Cup Finals i 2024.