Holger tager første Challenger-titel

Holger Rune fulgte finalepladsen sidste uge op med at gå hele vejen i en ATP Challenger-turnering. Det er hans første turneringssejr i en Challenger.

Holger Rune med trofæet i italienske Biella. Foto: Privat.

Søndag stod Holger Rune for anden uge i træk i finalen i en ATP Challenger. Men i modsætning til første forsøg med en sådan finale var det Holger, som kom bedst ud af kampen.

Men det holdt hårdt. Mere end tre timer på banen og en tiebreak i tredje sæt skulle der til, inden HIK-spilleren havde vundet 6-3, 5-7, 7-6(5) over Marco Trungelliti fra Argentina. Det er Holger Runes første titel på dette niveau og dermed også et højdepunkt i hans unge karrieren.

Med sejren i italienske Biella kan Holger Rune sætte 80 rare ATP-point ind på kontoen. Da der i øjeblikket spilles Roland Garros, kommer der ikke en ny verdensrangliste på mandag. Men hvis der gjorde, ville Holger Rune hoppe mere end 50 pladser frem, og komme op blandt de 240 første på ranglisten.

I stedet kan Holger Rune forsøge at tjene flere point i den kommende uge. Her skal han i vælten i Lyon, hvor han i 1. runde møder det franske wildcard Titouan Droguet. Klarer han den kamp, kan navnkundige Fernando Verdasco vente i næste runde.

Lærestreg til Holger

Udover resultaterne på banen har Holger Runes opførsel i semifinalen med Thomas Etcheverry også vagt opsigt. Desværre ikke for det gode. I første sæt kom han med råb, der inkluderede homofobiske vendinger, hvilket er er uacceptabelt.

“Vi skriver jo 2021, og det er selvfølgelig aldrig i orden at bruge de ord som skældsord og slet ikke i dag. Så på den måde er det en grænse, han overskrider. Det er sport, det er kampens hede. Han kunne have sagt hvad som helst, men at det er det her, der kommer ud, det er drønærgerligt,” siger sportschef i DTF, Jens Anker Andersen.

Holger Rune var også efterfølgende ude med en undskyldning på både sin Instagram-konto og i et interview med TV 2 Sport.

“Personligt er jeg ked af min opførsel, for jeg har ikke lyst til at være en type, der går rundt og siger sådan nogle ting,” siger Holger Rune i interviewet.

“Jeg er jo stadig ung og skal tage ved lære. Ikke at det giver mig tilladelse til at sige sådan noget pis. Jeg fik en lærestreg, og jeg synes, det er fair, at folk kommenterer på det. Det er ikke i orden. Og det er ikke et godt forbillede for dansk tennis. Så jeg er totalt ked af det, og jeg håber, at alle vil tage imod min undskyldning,”

Holgers vej til finalen

  • Semifinale: Thomas Etcheverry (ARG) 7-5, 2-6, 6-2
  • Kvartfinale: Alexandre Müller (FRA) 6-4, 6-4
  • 2. runde: Gastao Elias (POR) 6-3, 7-6
  • 1. runde: Daniel Altmaier (GER) 6-2, 6-7, 7-6