Holger vinder første prof-titel

Søndag sikrede stortalentet Holger Rune sig sin første titel som professionel, da han vandt en $25.000-turnering i Schweiz.

Holger Rune var glad efter sejren i Klosters. Foto: Privat.

Holger Runes trofæskab bugner i forvejen med titler fra juniortiden. Men søndag kunne det 17-årige stortalent for første gang tilføje en professionel seniortitel til samlingen.

Det blev en realitet, efter Holger Rune vandt finalen i en $25.000-turnering i Klosters i Schweiz.

I finalen stod danskeren overfor den tre år ældre hollænder, Jesper De Jong (ATP: 368). De to fulgtes pænt ad i første sæt frem til stillingen 4-4. Her brød Holger Rune serv, og i de efterfølgende parti sikrede han sig sættet med en følt stopbold.

Det knækkede tilsyneladende hollænderen, der fra andet sæts start lavede et hav af fejl, mens Holger Rune var god til at holde skruen i vandet. Lynhurtigt kom Holger på 3-0 med dobbelt break, og det blev også til 4-0, da HIK-spilleren afværgede en sætbold.

Jesper De Jong kom på tavlen i næste parti og brød også Holgers serv, men momentum var en gang for alle på Holger Runes side, da han straks brød tilbage. Danskeren kunne strække armene i vejret, efter Jesper De Jong havde sendt en forhåndsflugtning i nettet på matchbolden i næste parti. Sejren var i hus med 6-4, 6-2.

Med titlen følger 20 gode ATP-point til verdensranglisten. Inden turneringen havde Holger Rune 25 point, hvilket placerede ham som nummer 725 i verden. Han kan nu se frem til et avancement på over 100 pladser, således at han rykker ind i top 600.

Det gør Holger Rune til den næsthøjest placerede spiller på verdensranglisten fra årgang 2003 og yngre. Spanieren Carlos Alcaraz ligger fremme som nummer 186.

Holgers vej til titlen

  • 1. runde: Dimitar Kuzmanov (Bulgarien) 2-6, 6-1, 6-1
  • 2. runde: Luca Staeheli (Schweiz) 6-2, 4-6, 7-5
  • Kvartfinale: Dominic Stricker (Schweiz) 6-3, 3-6, 6-1
  • Semifinale: Gonzalo Lama (Chile) 6-2, 3-6, 6-1
  • Finale: Jesper De Johng (Holland) 6-4, 6-2