En indendørssæson med corona

Pladsen er mere trang, når tennissporten rykker indendørs. DTF og DGI Tennis opfordrer klubberne til at være ekstra opmærksomme på deres corona-forebyggelse ved sæsonskifte.

Samtidig med at vi nu er nået til indendørssæsonen, er corona-smitten i Danmark igen blevet udbredt. Derfor er det vigtigt, at tennis- og padelklubber forbereder sig godt på, at alle aktiviteter rykker indendørs.

De generelle anbefalinger for idræt – herunder tennis og padel – er de samme for indendørs og udendørs. Anbefalingerne kan altid findes på tennis.dk/corona

Til gengæld er pladsen ofte mere begrænset indendørs, og der er kontaktflader, som alle kommer i kontakt med som eksempelvis dørhåndtag ved indgang til hallen. Derfor kommer her nogle gode råd til, hvad man bør overveje til indendørssæsonen:

  • Sørg for adgang til håndsprit som minimum ved ind- og udgang.
  • Det kan være en idé, at afslutte træning og spil fem minutter før tid, så man undgår for meget ”trafik” i forbindelse med timeskift. Ligeledes bør man først ankomme umiddelbart inden, man skal på banen.
  • Hvad gør vi, hvis et medlem bliver smittet med corona? Søg evt. hjælp i vores anbefalinger.
  • Sørg for rengøring af skumtennisnet og –stolper, uanset om de bruges i en tennishal eller en klassisk halv med trægulv.
  • Kan vi stå for tilstrækkelig rengøring af stole og borde i siddeområder, eller skal stolene stilles væk?
  • Det kan være en idé med ensretning på gulvet i hallen udenfor banerne.
  • Det kan være en idé med afstandsstreger til steder med kødannelse som for eksempel toiletter.
  • Det kan være en idé med en seddel på alle døre, der gør opmærksom på, hvor mange der må befinde sig i lokalet (1 person pr. 4 m2 I lokaler, hvor besøgende/deltagere i det væsentlige sidder ned, må der dog tillades adgang for 1 person pr. 2 m2 gulvareal. Gulvarealet opgøres væg til væg uanset inventar m.v.).

Drop de sociale arrangementer

Statsminister Mette Frederiksen og sundhedsmyndighederne henstillede 18. september til, at sociale arrangementer i forbindelse med fritidstilbud aflyses i den kommende tid.

Den henstilling vil Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis gerne viderebringe til klubberne. Vi ved, at det kan være et hårdt slag, hvis man har noget planlagt. Men i den nuværende situation anbefaler vi, at man aflyser.

Turneringer og holdkampe

Det er stadig muligt at afholde turneringer i tennis og padel, samt skumtennisstævner med mere indendørs. Forsamlingsforbuddet skal naturligvis overholdes og antallet af tilstedeværende skal holdes nede. Derfor opfordrer DTF og DGI Tennis kraftigt til, at man maksimalt medbringer én ledsager (forældre, træner etc.) til en turnering.

Alle deltagere og arrangører bør orientere sig grundigt i retningslinjerne for turneringsaktivitet.

Den indendørs holdturnering begynder i weekenden den 23.-25. oktober. Planlægger man større events med tilskuere i den forbindelse, bør man være ekstra opmærksom på eventuelle kommende ændringer i retningslinjer og muligheden for god afstand mellem tilskuerne. Det kan være en god idé at være fleksible i planlægningen, så der kan skaleres op eller ned om nødvendigt.