Holmgren og Francati nupper DM-guld

Gentoftespillerne Emilie Francati og August Holmgren vandt søndag begge deres første danmarksmesterskab i single.

August Holmgren, Gentofte, er ny danmarksmester i herresingle.

Det blev to nye navne, som kan kalde sig danmarksmester i tennis efter finalerne på KB’s anlæg søndag. Hos herrerne stod finalen mellem Gentoftes August Holmgren og Holger Nødskov Rune fra HIK.

Se alle søndagens resultater og videoer i bunden af artiklen.

I første sæt var det 15-årige Rune, der svingede taktstokken. Han sad på kampen og vandt første sæt med 6-2.

August Holmgren fik løftet sit niveau i andet sæt, som han tog med 6-3. Så skulle finalen afgøres i en matchtiebreak. Her fulgtes spillerne ad til á 4. Men derfra var Holmgren stærkest til at holde hovedet koldt. Han nuppede seks bolde på stribe og samtidig DM-titlen.

”Jeg havde en klar plan for, hvordan jeg ville spille Holger, og det lykkedes jeg med fra andet sæt. Jeg vandt, når jeg fik holdt presset fra min forhånd til hans baghånd. Når han formåede at holde presset fra sin forhånd til min baghånd, så vandt han. Så kampen handlede om, hvem der først kunne få lov til at angribe. Det formåede jeg at gøre lidt bedre til sidst i kampen,” siger August Holmgren.

Finalesejren var en forløsning, efter at August Holmgren havde tabt i finalen de to seneste år. Især nederlaget sidste år til Benjamin Hannestad gjorde ondt.

”Jeg er rigtig glad for at have vundet DM. Jeg har været meget nervøs før kampen og under turneringen. Det havde måske sat sig lidt som en ond ånd at have tabt DM-finalen de sidste to år,” fortæller han.

Francatis første singletitel

Damesinglen var et opgør mellem Gentoftes Emilie Francati og Karoline Laursen fra KB. Lørdag havde Laursen leveret en toppræstation, da hun slog sidste års mester Hannah Viller Møller ud i semifinalen.

Men søndag var Emilie Francatis dag. De to spillere fulgtes ad til 2-2 i første sæt, men så trak Fed Cup-spilleren fra. Hun vandt første sæt med 6-2. Andet sæt blev ikke tættere, og til sidst kunne Emilie Francati knytte næven, da hun vandt sættet og dermed DM med 6-1.

”Det er en fed titel at få. Jeg synes, at jeg har spillet godt. Jeg har mødt gode spillere i alle kampe og har vidst, at jeg skulle spille godt for at slå dem. Det er jeg glad for, at jeg har formået. Det har været en god uge at spille hjemme,” siger Emilie Francati, der i store dele af året spiller turneringer i udlandet for at slå igennem på verdensranglisten.

DM-titlen var den første i single til Emilie Francati. Lørdag fik hun årets første senior DM-titel udendørs, da hun strøg til tops i mixdouble med Philip Ørnø. Emilie Francati var seedet til at gå hele vejen i turneringen. Men hun følte sig ikke tynget af et forventningspres.

”Jeg ved selvfølgelig godt, at jeg er 1. seedet, når jeg tilmelder mig turneringen. Men det er ikke noget, som jeg har følt som et ekstra pres. Og hvis det pres har været der, har det kun gjort mig det godt,” siger hun.

Mere Francati-guld

Emilie Francati var ikke færdig med at hente guld hjem til trofæskabet. Sammen med lillesøster Helena vandt hun også damedoublen. Sofia Nami Samavati og Anna Marie Møller fra Virum/Sorgenfri blev besejret 6-1, 6-3. Tidligere på dagen havde Helena Francati også sikret sig guld i U18 damesingle, så der var al mulig grund til godt humør i familien Francati.

Den sidste finale ved det første fælles UM/DM var senior herredouble. Her lykkedes det for KB’erne Nicolai Ferrigno og Simon Friis Søndergaard at bryde Gentofte-dominansen ved årets DM-finaler. Frederiksberg-parret vandt i to sæt over August Holmgren og Philip Ørnø.

På juniorsiden blev det udover Helena Francati også til UM-titler i single til Nikoline Gullacksen og Felipe Stevn Mikkelsen fra KB og Carl Emil Overbeck fra HIK.

*Ved en fejl stod der i første omgang, at mixdouble-titlen til Emilie Francati var hendes første senior DM-titel. Det er ikke korrekt, da hun også i 2016 vandt samme række med Philip Ørnø.

 

Finaleresultater fra sidstedagen ved Fælles UM/DM

DM damesingle

Emilie Francati, Gentofte– Karoline Laursen, KB 6-2, 6-1

DM herresingle

Holger Nødskov Rune, HIK – August Holmgren, Gentofte 6-2, 3-6, (4-10)

DM damedouble

Emilie Francati/Helena Francati, Gentofte – Sofia Nami Samavati/Anna Marie Møller, Vi/So 6-1, 6-3

DM herredouble

Nicolai Ferrigno/Simon Friis Søndergaard, KB – Philip Ørnø/August Holmgren, Gentofte 6-2, 6-4

 

U18 damesingle

Ida Hasselbalch, HRT – Helena Francati, Gentofte 1-6, 2-6

U18 herresingle

Carl Emil Overbeck, HIK– Niels Heise Korsgaard, Give 6-4, 6-2

 

U16 damesingle

Sofie Vindberg Nielsen, Rødovre – Nikoline Gullacksen, KB 4-6, 2-6

U16 herresingle

Rasmus Egehus, HRT – Felipe Stevn Mikkelsen, KB 1-6, 1-6

U16 damedouble

Cirkeline Lundberg, Gentofte/Nina Vicic, Hillerød – Nikoline Gullacksen/Louise Flintsø, KB 6-2, rtd.

U16 herredouble

Lukas Goldstein Wendelboe, KB/Jens S. Schou, HVT – Valdemar Frederik Pape, HIK/Jonathan Sund Nordahl, Hillerød 4-6, 6-1, (10-8)