Toptalenter til EM resten af sommeren

Danmark sender fem spillere af sted til individuelt U16 og U18 EM i Rusland og Schweiz. Desuden stiller Danmark op til Summer Cup for U16 drenge, der svarer til EM for hold. Første udfordringer begynder 17. juli.

Hannah Viller Møller er en af fem danske spillere til individuelt EM.

Landets fornemmeste tennistalenter går fra den ene store udfordring til den anden i løbet af sommeren. Næste punkt på programmet er europamesterskaberne.

Elmer Møller og Holger Rune tager sportsligt over efter VM i fodbold, når de fra 17. juli stiller til start ved individuelt U16 EM i Moskva.De to danner ligeledes par i herredouble.

Sidste år gik Holger Rune hele vejen ved U14 EM og vandt guld. Dermed skrev han sig ind i historien på linje med navne som Djokovic, Dimitrov, Edberg og Wilander.

Men som første års U16 er hurdlen selv sagt højere i år.I doublerækken nåede Elmer Møller og Holger Rune frem til semifinalen.

Ugen efter – 23. til 29. juli – er det Hannah Viller Møller, Sebastian Grundtvig og Clara Tausons tur til at komme i aktion. Det sker ved U18 EM i Klosters i Schweiz. Clara Tauson har grundet sin høje rangering på juniorverdensranglisten fået dispensation til at stille op ved U18 EM, selvom hun stadig kun er 15 år.

”Det er en stor bedrift, at Danmark kan sende fem så dygtige spillere afsted til EM for U16 og U18. Jeg vil bestemt ikke blive overrasket, hvis de leverer et eller flere topresultater i Moskva og Klosters,” siger sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen.

Summer Cup i Tyskland

EM-terminerne rundes for danskernes vedkommende af med Summer Cup, hvor Danmark er med for U16 drenge. Summer Cup svarer til EM for hold, og det danske hold består af Holger Rune, Elmer Møller og Oskar Brostrøm Poulsen. Med som coach er Lars Christensen.

”Summer Cups er en af de få turneringer, hvor træneren kan være med inde på banen og coache. Det gør det til en rigtig god mulighed for at udvikle spillernes taktiske evner. Og så er det altid sjovt at stille op sammen som et hold,” siger Jens Anker Andersen.

Udover Danmark og hjemmeholdet Tyskland stiller Belgien, Estland, Frankrig, Luxembourg, Holland og Ukraine også til start. Der er dermed udsigt til en stærkt besat turnering

”Vores hold har et rigtig godt topniveau. Så selvom to af vores tre spillere er første års U16, har holdet en realistisk mulighed for at komme i top 2 og gå videre til finalestævnet,” vurderer Jens Anker Andersen.

Hver match består af to singler og en double. De otte hold spiller en knockout-turnering, hvor de to finalister kvalificerer sig til et finalestævne i Frankrig mod seks nationer fra resten af Europa.

Summer Cup for U16 er samtidig en del af 2018-udgaven af Davis Cup for juniorer. Danmark skal slutte i top 5 ved det franske finalestævne for at komme med, når junior Davis Cup spilles i Budapest i slutningen af september.

*Opdatering 21. juli: Både Hannah Viller Møller og Sebastian Grundtvig har trukket sig fra U18-EM.

Danske spillere udtaget til europamesterskaberne udendørs 2018

U16 individuelt – Moskva, Rusland (17. – 23. juli)

  • Holger Rune, HIK
  • Elmer Møller, Skovbakken

U18 individuelt – Klosters, Schweiz (23. – 29. juli)

  • Clara Tauson, KB
  • Hannah Viller Møller, HIK
  • Sebastian Grundtvig, Gentofte

U16 drenge til Summer Cup – Mannheim, Tyskland (1. – 3. august)

  • Holger Rune, HIK
  • Elmer Møller, Skovbakken
  • Oskar Brostrøm Poulsen, Gentofte
  • Coach: Lars Christensen